ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εξηλεκτρίζεται η Kia

Μέχρι το 2030 τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα όπως τα EV, HEV και PHEV, θα αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών πωλήσεων της Kia.

Εξηλεκτρίζεται η Kia

Επιταχύνεται η μετάβαση της Kia στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2030 τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα όπως τα EV, HEV και PHEV, θα αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών πωλήσεων της Kia, με ετήσιο στόχο πωλήσεων 1,6 εκατομμυρίων μονάδων. Ως μέρος αυτού, η μάρκα στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις EVs στις 880.000 μονάδες το 2030 και να γίνει κορυφαία μάρκα παγκοσμίως.

Ξεκινώντας με το λανσάρισμα του πρώτου πλήρους EV της αργότερα φέτος, η κορεάτικη μάρκα θα ενισχύσει τη γκάμα των EV της έως το 2026 με 11 νέα μοντέλα - επτά από τα οποία θα βασίζονται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και 4 σε υπάρχοντα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Τα EV που θα βασίζονται στην E-GMP έχουν ως στόχο να θέσουν νέα σημεία αναφοράς στην αυτονομία (AER), στις επιδόσεις, στους χώρους στο εσωτερικό τους και στις τεχνολογικές εφαρμογές. Τα EVs θα λειτουργούν ως έξυπνες συσκευές με εκτεταμένη εφαρμογή των υπηρεσιών Audio Video Navigation Telematics (AVNT), Over-the-Air (OTA) και Feature on Demand (FoD).Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό (EV) Kia, που έχει το κωδικό CV, θα διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία HDA2 (Highway Driving Assist Level 2) δευτέρου επιπέδου. Αρχής γενομένης από το 2023, τα EVs της Kia θα είναι εξοπλισμένα με Highway Driving Pilot (HDP), μια σημαντική εξέλιξη σε αυτονομία τρίτου επιπέδου. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το CV, καθώς και οι προδιαγραφές του, θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Ενισχύοντας τη δραστηριότητα PBV

Η μάρκα θα παρουσιάσει το πρώτο της ειδικά κατασκευασμένο όχημα (PBV) το 2022, ενώ επιπλέον PBVs θα παρουσιαστούν ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Η εταιρεία στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου μονάδων, έτσι ώστε έως το 2030 να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα PBV. Για το σκοπό αυτό, η μάρκα θα αναπτύξει μια γκάμα εξειδικευμένων οχημάτων με βάση τις πλατφόρμες skateboard που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για τα PBVs.

Σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της των PBVs μέσω ανοικτής καινοτομίας, συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη μικρών/ μεγάλων πλατφορμών για τους τομείς της μη επανδρωμένης παράδοσης και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επίσης θα προωθήσει τις δικές της τεχνολογίες και τις ιδιαίτερα ευέλικτες μικρές της πλατφόρμες καθώς αναμένει ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές θα αυξηθεί παγκοσμίως.

Επέκταση μελλοντικών υπηρεσιών κινητικότητας

Οι υπηρεσίες κινητικότητας της Kia θα αποκτήσουν  σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στοχεύοντας προσεκτικά και εστιάζοντας σε βασικούς τομείς όπως:

-        Στον τομέα των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (business-to-consumer), η Kia θα επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητες. Στην Ισπανία, η κορυφαία υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων της εταιρείας Wible θα επεκταθεί με την Wible Más και την Wible Empresas. Η υπηρεσία χρήσης αυτοκινήτων «KiaMobility», η οποία ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο πιλοτικά στην Ιταλία και τη Ρωσία, θα λανσαριστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

-        Στις δραστηριότητες προς τους κρατικούς φορείς και προς τις επιχειρήσεις (business-to-government και business-to-business) η μάρκα θα ξεκινήσει μια υπηρεσία που θα βασίζεται στα EVs και θα συνδυάζει συνδρομή και κοινή χρήση αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτήν τη νέα υπηρεσία κινητικότητας, τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές δραστηριότητες τις καθημερινές και θα νοικιάζονται από ιδιώτες τα Σαββατοκύριακα.

-        Το «Kia Flex», το πρόγραμμα συνδρομής της μάρκας που παρουσιάστηκε στην  Κορέα το 2019, θα λανσάρει αργότερα φέτος μια παγκόσμια εκδοχή του με την ονομασία «Kia Subscription». Η υπηρεσία θα λειτουργεί από τη Sixt Leasing, η οποία αποκτήθηκε πέρυσι από την Hyundai Motor Group, ενώ τα αυτοκίνητα θα παρέχονται από περιφερειακούς συνεργάτες και αντιπροσώπους της εταιρείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v