Η BYD εμπιστεύθηκε την αμιγώς ελληνική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Η ελληνική εταιρεία ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση της ηλεκτροκίνητης BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα.
Η BYD εμπιστεύθηκε την αμιγώς ελληνική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, που συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα με στόχο να παρέχει sales και after sales υπηρεσίες για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα.

Αιχμή του δόρατος η τεχνογνωσία στη κατασκευή μπαταριών

Η εταιρία BYD αποτελεί κορυφαία εταιρία στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτοντας 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική ενώ μέχρι στιγμής μετρά 900.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο τον κόσμο. Αιχμή του δόρατος η τεχνογνωσία της στην κατασκευή μπαταριών σιδήρου-φωσφορικού οι οποίες με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια ανταπεξέρχονται σε ακραίες δοκιμές ανθεκτικότητας και μπορούν να επιβιώσουν από σύνθλιψη, κάμψη, διάτρηση και θέρμανση. Η παρουσία της στην Ευρώπη, είναι αξιοσημείωτα δυναμική καθώς αποτελεί market leader της αγοράς, αφού μόλις σε μια εικοσαετία έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1400 ηλεκτρικά λεωφορεία σε πάνω από 20 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λειτουργώντας δύο εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία και στην Γαλλία όπου καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης, ενώ συνεργάζεται και με το εργοστάσιο της Alexander Denis Limited (ADL) στην Αγγλία, όπου παρέχει τις μπαταρίες, τα μοτέρ και όλη την τεχνογνωσία σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.



Πρώτη θέση στην Ευρώπη

Το 2019 στη διεθνή έκθεση BUSWORLD του Βελγίου, κατάφερε να σφραγίσει την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή συμφωνία με την Keolis γνωστή πολυεθνική εταιρία μεταφορών στην Ολλανδία, μια παραγγελία που έφτασε τα 259 ηλεκτρικά λεωφορεία, φέρνοντας την BYD στην πρώτη θέση στην Ευρώπη για το 2020, ενώ στην ίδια έκθεση, απέσπασε το πρώτο βραβείο από την iF Design Awards για το πρωτοποριακό design του λεωφορείου 12 μέτρων της BYD το οποίο έχει κατασκευαστεί με φιλικά προς τον επιβάτη υλικά και το οποίο εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορεί στην Ευρώπη αλλά και στην Αθήνα.

Στα μελλοντικά σχέδια της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, είναι η παρουσίαση ηλεκτρικών βαν και φορτηγών 7,5 τόνων της BYD εντός  του 2021, ενώ στο προσεχές μέλλον θα προωθήσει περισσότερα μοντέλα του οίκου, ιδανικά για το πρόγραμμα Α.Τρίτσης των ελληνικών δήμων.

Εκπροσωπεί πολλές εταιρείες

H Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 και φέτος συμπληρώνει 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ενώ η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών. Αποτελεί κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Range Rover, Jaguar, Kubota, καθώς και πολλών άλλων εταιριών, υποστηρίζοντας μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v