Νέα Ford Mach-E: Τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης

Η Ford επεκτείνει την οικογένεια Mustang με την προσθήκη της νέας και 100% ηλεκτρικής Ford Mach-E.
Νέα Ford Mach-E: Τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης

Για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια, η Ford επεκτείνει την οικογένεια Mustang, φέρνοντας το διάσημο πόνυ στην ηλεκτρική εποχή με την νέα Ford Mach-E, ένα ολοκαίνουργιο, 100% ηλεκτρικό SUV εμπνευσμένο από τα ίδια ιδεώδη του πιο επιτυχημένου μοντέλου παγκοσμίως στην κατηγορία των σπορ-coupe.

Με ασυναγώνιστες τεχνολογίες, μοναδική σχεδίαση και μηδενικές εκπομπές ρύπων, η αμιγώς ηλεκτρική Mach-E έρχεται να ενσαρκώσει, ακριβώς όπως συνέβη πριν 55 και πλέον χρόνια με την πρώτη Mustang, τις έννοιες της απόλυτης ελευθερίας, της προόδου αλλά και της επανάστασης σε κάθε πτυχή της προσωπικότητας της.

Πιστή στις υποσχέσεις της

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, η πλήρως ηλεκτρική Mach-E ηγείται μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων Ford. Πιστή στις υποσχέσεις της, είναι ένα από τα 18 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία η εταιρεία θα λανσάρει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2021.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Ford Mach-E, το πρώτο μοντέλο παραγωγής το οποίο η Ford δημιούργησε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο, έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για τους

πελάτες στην Ευρώπη. Οι μηχανικοί της Ford, αφουγκράζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των οδηγών, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αίσθηση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αγοραστών της Ευρώπης.

Επαναπροσδιορίζει το ισχυρό ηλεκτρικό μέλλον

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτά τα ιδεώδη, η Ford Mach-E είναι έτοιμη να επαναπροσδιορίσει αυτές τις ιδέες για ένα ισχυρό ηλεκτρικό μέλλον παρέχοντας επιπρόσθετα περισσότερο χώρο για τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών και προηγμένες τεχνολογίες που επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.

Οι κατά κανόνα στενότεροι και με περισσότερες στροφές δρόμοι της γηραιάς ηπείρου με τα υψηλότερα όρια ταχύτητας από άλλες περιοχές του κόσμου απαιτούν μοναδική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης της Mustang Mach-E, που υποστηρίζεται από ειδικές ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές δοκούς του συστήματος ανάρτησης.

Τέλος στο «άγχος αυτονομίας»

Η ποιότητα κύλισης και η σταθερότητα της Mustang Mach-E είναι ακόμα πιο απαραίτητες όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες στους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους. Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Ford στο ταξίδι, όπως και η απουσία θορύβων στο εσωτερικό.

Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 χλμ. στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου WLTP, η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E στοχεύει να βάλει τέλος στο «άγχος αυτονομίας» αποτελώντας για την Ford την αιχμή του δόρατος σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων.



Επιλογές Οδήγησης- Driving Modes

Ενσωματωμένη τεχνολογία που προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του οδηγού. Κάθε Ford Mach-E επίσης διαθέτει διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές εμπειρίες του οδηγού.

Συνεπώς, παρέχονται στον οδηγό η δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ

τριών μοναδικών προφίλ οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, τα οποία προσαρμόζουν τη συνολική οδηγική εμπειρία στη διάθεση και τις ανάγκες του εκάστοτε οδηγού.

Παραμετροποίηση

Και οι 3 επιλογές οδήγησης συμβάλουν στην παραμετροποίηση του εσωτερικού φωτισμού της καμπίνας, των ψηφιακών γραφικών, στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθώς επίσης στην παραμετροποίηση του θορύβου του ηλεκτροκινητήρα στο εσωτερικό της καμπίνας προσφέροντας μία γνήσια, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία.

-        Η επιλογή οδήγησης Whisper μετατρέπει το τιμόνι σε ελαφρύτερο και την απόκριση του γκαζιού πιο ήπια καθώς το περιβάλλον της καμπίνας γίνεται πιο αθόρυβο προσφέροντας πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού. Ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoMode βοηθά στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης. Επίσης, βελτιστοποιεί το σύστημα επιβράδυνσης προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες. Ενδείκνυται για μια χαλαρή εμπειρία οδήγησης μετά από μια ημέρα έντασης στην δουλειά ή όταν κοιμούνται τα παιδιά κατά την διάρκεια της διαδρομής.

-        Το πρόγραμμα Active συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις επιδόσεις μιας Mustang καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Παρέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό απόκρισης επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με κανονική λειτουργία της κίνησης ενώ ο εσωτερικός φωτισμός του αυτοκινήτου μεταβάλλεται σε απαλό μπλε.

-        Όταν οι οδηγοί θέλουν πραγματικά να αυξήσουν την αδρεναλίνη πίσω από το τιμόνι, η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι το προφίλ Untamed. Με αυτό την λειτουργία οδήγησης ο οδηγός «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες της Ford Mach-E ενισχύοντας την αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Ο ήχος που φτάνει στο εσωτερικό του είναι πιο ενισχυμένος ενώ στην καμπίνα επικρατεί ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός και τα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων γίνονται πιο δυναμικά.

Όποια λειτουργία και αν επιλεχθεί, η Ford Mach-E προσφέρει την απόλυτη αμιγώς ηλεκτρική εμπειρία στην οδήγηση.



Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία χαμηλής σχέσης L στο κιβώτιο ταχυτήτων, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της ταχύτητας του αυτοκινήτου χωρίς υπερβολική χρήση των φρένων. Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία L, απλά πρέπει να επιλεχθεί το κουμπί L στον περιστροφικό επιλογέα. Η λειτουργία αυτή αυξάνει επίσης την απόδοση της αναγεννητικής πέδησης, περιορίζοντας τη σχέση μετάδοσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v