Hyundai Ioniq 5: Νέος τρόπος ζωής

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε τις πρώτες teaser φωτογραφίες και βίντεο του επερχόμενου Ioniq 5.
Hyundai Ioniq 5: Νέος τρόπος ζωής
H Hyundai παρουσίασε τη νέα εποχή ηλεκτροκίνησης. Οι πρώτες εικόνες αναδεικνύουν την αλλαγή στη θεμελιώδη σχεδιαστική προσέγγιση των EV οχημάτων της μάρκας. Το Ioniq 5 διαθέτει τη σχεδιαστική υπογραφή Parametric Pixels καθώς και φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Η γκάμα των EV προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες μέσω προηγμένων λύσεων κινητικότητας.

Μια νέα σειρά videos, παρουσιάζει την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) του Ioniq 5 αναδεικνύοντας την ικανότητά του να λειτουργεί ως τροφοδοτικό καθώς και τη δυνατότητα του για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.



Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα διαθέτει την Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group, μια καινοτόμος πλατφόρμα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV), εκκινώντας μια νέα εποχή καθαρής κινητικότητας για την εταιρεία.

Η διακριτική αλλά και ταυτόχρονα πρωτοποριακή σχεδίαση του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά σε EV οχήματα, γεγονός που υποδηλώνει τη θεμελιώδη αλλαγή στη σχεδιαστική προσέγγιση.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και τη φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση Color Material Finish (CMF) που συνδέει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχεδιαστική αξία της μάρκας.



Συστοιχίες φώτων εμπνευσμένων από pixel

Στο εμπρός μέρος είναι διακοσμημένο με συστοιχίες φώτων εμπνευσμένων από pixel που υποδηλώνουν την ψηφιακή τεχνολογία. Είναι επίσης το πρώτο όχημα της Hyundai που διαθέτει νέο καπό τύπου clamshell που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια καθαρή και υψηλής τεχνολογίας συνολική εμφάνιση.

Οι αεροδυναμικοί τροχοί αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σχεδιαστική υπογραφή Parametric Pixel. Διατίθενται στην υπερμεγέθη διάμετρο των 20 ιντσών και αποτελούν τις μεγαλύτερες ζάντες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα ηλεκτρικό όχημα Hyundai. Αυτές οι ολοκληρωμένες αναλογίες, βελτιστοποιούν τη νέα αποκλειστικά για EV οχήματα αρχιτεκτονική.

Η Hyundai, κυκλοφόρησε επίσης τέσσερα βίντεο teaser για το νέο μοντέλο. Το κάθε ένα παρουσιάζει με μια ματιά στους θεατές τις βασικές τεχνολογίες, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη μάρκα και το πρώτο της μοντέλο.

Τα τρία «Ultimate Camping» βίντεο δείχνουν ένα τροχόσπιτο με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που τροφοδοτούνται από το σύστημα αμφίδρομης φόρτισης Vehicle to Load (V2Lτο οποίο λειτουργεί ως τροφοδοτικό (110 / 220V). Σε κάθε βίντεο, το τροχόσπιτο φαίνεται να χρησιμοποιεί την τροφοδοσία 3,5KW που τροφοδοτείται από V2L για να ψηθεί μια γαλοπούλα σε ένα μεγάλο φούρνο, να ακούγεται μουσική σε ηχεία προηγμένης τεχνολογίας και να ασκείται ο ιδιοκτήτης του σε διάδρομο - όλα αυτά σε ένα κάμπινγκ.



Το «5 Min Challenge» βίντεο υπογραμμίζει την εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα φόρτισης που του επιτρέπει να διανύσει πάνω από 100 χλμ. με μια μόνο φόρτιση διάρκειας 5 λεπτών (WLTP Standard). Για να αναδειχθεί αυτή η εξαιρετική επίδοση, δημιουργήθηκε μια ταινία με τρεις συσκευές - ένα smartphone, έναν φορητό υπολογιστή και μια κάμερα δράσης - που η κάθε μία φορτίστηκε για 5 λεπτά και διαγωνίστηκαν στο ποια θα είναι η τελευταία που θα παραμένει ενεργή.

Ξεκινώντας με αυτά τα βίντεο, η μαρκα σχεδιάζει να αποκαλύψει το επόμενο διάστημα ακόμη πιο ελκυστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το νέο τρόπο ζωής που θα βιώσουν οι πελάτες.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Ioniq 5 θα πραγματοποιηθεί το 1ο τρίμηνο του 2021.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v