Νέο αμάξωμα για τα ηλεκτροκίνητα Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover στοχεύει να αυξήσει την ακαμψία του οχήματος κατά 30%, να μειώσει το βάρος κατά 35 κιλά και να βελτιώσει περαιτέρω τη δομή ασφάλειας της σύγκρουσης.
Νέο αμάξωμα για τα ηλεκτροκίνητα Jaguar Land Rover

Η Jaguar Land Rover, ετοιμάζεται για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της με προηγμένο ελαφρύ αμάξωμα, που θα βοηθήσει στην παροχή αυξημένης εμβέλειας, μεγαλύτερης απόδοσης και πιο δυναμικής οδήγησης.

Το πρόγραμμα Tucana είναι ένα τετραετές πρόγραμμα για να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας στην μείωση 4,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2 μεταξύ του 2023 και 2032.

Η έρευνα θα επιτρέψει στην Jaguar Land Rover να αναπτύξει ελαφριές κατασκευές οχημάτων και κινητήρων, αντικαθιστώντας αλουμίνιο και χάλυβα με σύνθετα υλικά ικανά να χειριστούν την αυξημένη ροπή που παράγεται από μπαταρίες υψηλής απόδοσης, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και μειώνοντας τις εκπομπές CO2.



Η Jaguar Land Rover στοχεύει να αυξήσει την ακαμψία του οχήματος κατά 30%, να μειώσει το βάρος κατά 35 κιλά και να βελτιώσει περαιτέρω τη δομή ασφάλειας της σύγκρουσης μέσω της στρατηγικής χρήσης προσαρμοσμένων σύνθετων υλικών, όπως ανθρακονήματα. Η μείωση του βάρους του αμαξώματος επιτρέπει την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών με αυξημένη εμβέλεια - χωρίς να επηρεάζονται οι εκπομπές CO2.

Τα σύνθετα υλικά προσφέρουν σημαντικές μειώσεις στο βάρος του οχήματος και μέχρι το 2022, η Jaguar Land Rover αναμένει να έχει αναπτύξει έναν στόλο δοκιμαστικών οχημάτων με τα νέα αμαξώματα.

Η ανάπτυξη νέων ελαφρών δομών αμαξώματος για την κατασκευή των νέων αμιγώς ηλεκτρικών  αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών θα είναι καθοριστικής σημασίας καθώς συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση της γκάμας των οχημάτων. Αυτό το έργο θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των πραγματικών περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων των ηλεκτρικών οχημάτων επιτρέποντας την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας και θα ωθήσει την Jaguar Land Rover και την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια παγκόσμια ηγετική θέση στην τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Το πρόγραμμα Tucana, δείχνει πώς η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας μπορεί να βελτιστοποιηθεί και να επιταχυνθεί με την ψηφιακή μηχανική. Η χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής συμβάλλει στην ταχύτερη μείωση των εκπομπών.

Η συνεχιζόμενη ηλεκτροδότηση των οχημάτων Jaguar και Land Rover αποτελεί μέρος της δέσμευσης να καταστούν οι κοινωνίες ασφαλέστερες και υγιέστερες μέσω καινοτόμων τεχνολογιών. Η Jaguar ολοκλήρωσε την ηλεκτροδότηση της οικογένειας PACE με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης P300e που προσφέρεται στο νέο Jaguar E-PACE και P400e για Jaguar F-PACE μαζί με το ηλεκτρικό Jaguar I-PACE. Ομοίως, το νέο Range Rover Velar προσφέρεται τώρα με το P400e, συμπληρώνοντας τις υβριδικές επιλογές που διατίθενται σε όλη την οικογένεια Range Rover.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v