Ιπτάμενο ταξί με ιταλική φινέτσα

Η Fiat συνεργάζεται με μια startup στη Καλιφόρνια για να φέρει στους… ουρανούς ένα ιπτάμενο ταξί.
Ιπτάμενο ταξί με ιταλική φινέτσα
Η Fiat Chrysler Automobiles σχεδιάζει να βοηθήσει την Archer, μια startup στη Καλιφόρνια, να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξέλιξης και κατασκευής ενός ιπτάμενου ταξί. Οι κοινές προσπάθειες των δυο εταιρειών είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής στο προτεινόμενο ηλεκτρικό αεροσκάφος που έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης.

Η αλυσίδα εφοδιασμού χαμηλού κόστους της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εξειδίκευση στα προηγμένα υλικά και στη μηχανική θα βοηθήσει να καταστήσει το όχημα της Archer πιο προσιτό, ανέφεραν οι εταιρείες. Η Archer είπε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει το αεροσκάφος του στις αρχές του τρέχοντος έτους, και η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023.

«Η ηλεκτροδότηση στον τομέα των μεταφορών είτε στους δρόμους είτε στον αέρα είναι το μέλλον και με οποιαδήποτε νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η κλίμακα είναι σημαντική», δήλωσε ο Doug Ostermann, επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης της FCA. Ανέφερε αμοιβαία οφέλη από τη συνεργασία και είπε ότι θα επιταχύνει την άφιξη νέων επιλογών μεταφοράς.

Η Archer είναι μία από τις πολυάριθμες εταιρείες που εργάζονται για να κινητοποιήσουν την αγορά μιας νέας κατηγοριασ αεροπορικών ταξί που ονομάζεται ηλεκτρικά κατακόρυφα αεροσκάφη απογείωσης και προσγείωσης(eVTOL). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα ικανό να μεταφερει δύο έως δώδεκα επιβάτες σε σύντομες διαδρομες πάνω από τους γεματους με αυτοκινητα δρομους σε πολυσύχναστες πόλεις, όπως το Πεκίνο, το Ντουμπάι, το Λος Άντζελες και το Σάο Πάολο.

H Palo Alto, με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι το πρώτο της αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 100 χλμ. Με ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Η Fiat Chrysler έχει συνεργαστεί στη  σχεδίαση του πιλοτηρίου του οχήματος.

Η αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας αέρα θα μπορούσε να εκτιμηθεί στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2040, δήλωσε η Archer, επικαλούμενη την έρευνα της Morgan Stanley.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v