Η Skoda διακρίθηκε στις λιανικές πωλήσεις

Η εταιρεία το 2020 αύξησε το μερίδιο της στην αγορά κατά 14% σε σχέση με το 2019.
Η Skoda διακρίθηκε στις λιανικές πωλήσεις
Το 2020, η Skoda κατάφερε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. Η νέα εμπορική πολιτική και κυρίως η ποιότητα των μοντέλων της συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου για το ποσοστό που απέσπασε από την ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, το ποσοστό της πέρσι διαμορφώθηκε στο 4%, το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει η μάρκα την τελευταία πενταετία. Η αύξηση του μεριδίου της σε σχέση με το 2019 ήταν 14%.

Συνολικά πουλήθηκαν 3.221 αυτοκίνητα με τα σήματα της Skoda, την περασμένη χρονιά. Στη λιανική αγορά, οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 1.883 μονάδες, με αποτέλεσμα να αποσπάσει μερίδιο 4%, από την συγκεκριμένη κατηγορία των πωλήσεων, που δείχνει την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγόραρων στα μοντέλα της μάρκας. Η αύξηση κατά 22,3% σε σχέση με το 2019, στη κατηγορία των λιανικών πωλήσεων επιβεβαιώνει την θετική άποψη των αγοραστών για τα μοντέλα της Skoda.

Η ανάλυση των επιδόσεων της μάρκας το 2020 στην ελληνική αγορά, δείχνει ότι το best-seller μοντέλο της ήταν το Kamiq, το οποίο προτιμήθηκε από 1.064 οδηγούς.

Η Skoda, κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων στα οχήματα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, με ένα στα τρία μοντέλα που πωλήθηκαν το 2020 στην Ελλάδα, να είναι μοντέλο από την γκάμα της(μερίδιο 33,6%).

Σε διεθνές επίπεδο, για έβδομο συνεχόμενο χρόνο η μάρκα ξεπέρασε το ορόσημο διάθεσης ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων, παρότι η παραγωγή είχε σταματήσει για 39 ημέρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v