H Renault φλερτάρει το υδρογόνο

Το Groupe Renault και η Plug Power υπέγραψαν συμβόλαιο έναρξης κοινής επιχείρησης με έδρα τη Γαλλία.
H Renault φλερτάρει το υδρογόνο
Το Groupe Renault, κορυφαίος όμιλος αυτοκινήτων και η Plug Power, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα κυψελών καυσίμου και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με το υδρογόνο, ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μνημονίου συμφωνίας (MOU) για να ξεκινήσει μια κοινή επιχείρηση 50-50 με έδρα τη Γαλλία έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Αυτή η νέα εταιρεία, θα δώσει την δυνατότητα στο Groupe Renault και την Plug Power, να γίνουν βασικοί παίκτες στην Ευρώπη στην έρευνα και ανάπτυξη, στον μετασχηματισμό, στη κατασκευή και πώληση οχημάτων με κινητήρα κυψελών καυσίμου και εναλλακτικών λύσεων υδρογόνου τα επόμενα χρόνια. Αυτή η  κοινοπραξίας θα εξυπηρετεί την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων κυψελών καυσίμου, ταξί και επιβατικών αυτοκινήτων.

Συνδυάζοντας συμπληρωματικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αυτή η κοινή επιχείρηση θα βασιστεί στην  πρωτοποριακή εμπειρία του Groupe Renault και στην 20ετή εμπειρία της Plug Power σε τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και λύσεις υδρογόνου. Η Plug Power, έχει αναπτύξει πάνω από 40.000 συστήματα κυψελών καυσίμου, σχεδίασε και έχτισε 110 σταθμούς ανεφοδιασμού που διανέμουν περισσότερους από 40 τόνους υδρογόνου καθημερινά και είναι ηγέτης της τεχνολογίας σε λύσεις πράσινου υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v