Άκου, έρχεται το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV

Ακούστε τον ήχο του νέου Skoda Enyaq iV, που σε λίγους μήνες έρχεται και στην Ελλάδα.
Άκου, έρχεται το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV
Tα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σχεδόν αθόρυβα στις μικρές ταχύτητες. Για το λόγο αυτό, σχετική ευρωπαϊκή οδηγία υποχρεώνει να εκπέμπουν έναν προειδοποιητικό ήχο, αποκαλούμενο ως E-Noise, όταν βρίσκονται σε κίνηση, ιδίως σε χαμηλές ταχύτητες. 

Το νέο Skoda Enyaq iV, έχει το δικό του προειδοποιητικό ήχο, ο οποίος είναι πολύ χαρακτηριστικός. Ο ήχος είναι συμπαγής στο εύρος ταχυτήτων 0-25 χλμ./ώρα. Προτιμήθηκε ο ήχος να έχει ηλεκτρονική χροιά.

Η τεχνική λύση που επιλέχθηκε για την εγκατάσταση της γεννήτριας ήχου στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB είναι καινοτόμα. Το ηχείο ευρέος φάσματος συχνοτήτων και τα ηλεκτρονικά που το συνοδεύουν είναι πλήρως ενσωματωμένα σε ένα κουτί όγκου ενός λίτρου και μικρού βάρους, το οποίο ονομάζεται OneBox. Τοποθετήθηκε πολύ κοντά στη μονάδα ψύξης, χρησιμοποιώντας τρεις ελαστικές βάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο τέλειος ήχος αλλά και η ελάχιστη αντήχηση. Οι πρώτες δοκιμές στην πράξη έδειξαν πως αυτή η λύση ήταν η σωστή - ο ήχος απλώθηκε ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές του μπροστινού μέρος του αυτοκινήτου ενώ δημιούργησε μια ευχάριστη αντήχηση στο εσωτερικό.

Σε λίγους μήνες, το ολοκαίνουργιο Skoda Enyaq iV θα κάνει την εμφάνισή του και στους ελληνικούς δρόμους. Οι παραγγελίες για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας, που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα, έχουν ξεκινήσει. Η έκδοση Enyaq iV 50, με κινητήρα 109 kW, πίσω κίνηση και αυτονομία έως 340 χλμ., κοστίζει 29.523 ευρώ, μετά την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχικη τιμη 35.200 ευρώ.

Ο ήχος του νέου Skoda Enyaq iV εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v