O κινηματογράφος μέσα στο αυτοκίνητο

Η εντυπωσιακή οθόνη Hyperscreen MBUX στη νέα EQS θυμίζει μεγάλη οθόνη κινηματογράφου.
O κινηματογράφος μέσα στο αυτοκίνητο

Η νέα EQS, η ναυαρχίδα της ηλεκτρικής γκάμας της Mercedes-Benz, κρύβει πολλά μυστικά. Το ένα αποκαλύφθηκε, είναι η μοναδική σε μέγεθος οθόνη που καλύπτει όλη την μπροστινή επιφάνεια του ταμπλό και αλλάζει την αισθητική, την χρήση και την απόδοση των ηλεκτρονικών οθονών.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή οθόνη Hyperscreen MBUX, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί « μεγάλος κινηματογράφος μέσα στο αυτοκίνητο». Ένας βοηθός για τον οδηγό και τον συνοδηγό που μαθαίνει συνεχώς, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οπτικά εντυπωσιακό, ριζικά εύκολο στη χρήση και εξαιρετικά πρόθυμο να μάθει, το MBUX Hyperscreen είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της EQS. Αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική νοημοσύνη του ηλεκτρικού μοντέλου ανώτερης κατηγορίας. Η μεγάλη, καμπύλη οθόνη εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος από τα αριστερά προς τα δεξιά της κολόνας Α.



Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, ο υψηλής ποιότητας σχεδιασμός με λεπτομέρεια διαθέτει επίσης λογισμικό ικανό να μάθει. Η οθόνη  προσαρμόζονται πλήρως στον χρήστη  και κάνει εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες ψυχαγωγίας, άνεσης και οχήματος.

Χάρη στο λεγόμενο μηδενικό επίπεδο, ο χρήστης δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει κύλιση στα υπομενού ή να δώσει φωνητικές εντολές.

Το MBUX (Mercedes-Benz User Experience) απλοποίησε ριζικά τη λειτουργία μιας Mercedes-Benz. Παρουσιάστηκε το 2018 στην τρέχουσα A-Class και τώρα υπάρχουν περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz εξοπλισμένα με αυτό στους δρόμους όλου του κόσμου. Πριν από λίγους μήνες, η δεύτερη γενιά αυτού του συστήματος με δυνατότητα μάθησης έκανε το ντεμπούτο της στη νέα S-Class. Το επόμενο μεγάλο βήμα ακολουθεί τώρα με τη μορφή του νέου EQS και του προαιρετικά διαθέσιμου MBUX Hyperscreen.

Εντυπωσιακή εμφάνιση με συναισθηματική απεικόνιση

Το MBUX Hyperscreen είναι ένα παράδειγμα ψηφιακής/ αναλογικής σύντηξης σχεδιασμού. Αρκετές οθόνες φαίνεται να συνδυάζονται άψογα, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή, καμπύλη ζώνη οθόνης. Οι αναλογικοί αεραγωγοί ενσωματώνονται σε αυτήν τη μεγάλη ψηφιακή επιφάνεια για τη σύνδεση του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.

Το MBUX Hyperscreen περιβάλλεται από συνεχές πλαστικό μπροστινό πλαίσιο. Το ορατό μέρος του είναι βαμμένο σε μια περίπλοκη διαδικασία τριών στρωμάτων στο Silver Shadow. Αυτό το σύστημα επίστρωσης επιτυγχάνει ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας επιφανειακή εντύπωση λόγω εξαιρετικά λεπτών ενδιάμεσων στρωμάτων. Ο ενσωματωμένος φωτισμός περιβάλλοντος που είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος του MBUX Hyperscreen κάνει τη μονάδα οθόνης να φαίνεται να επιπλέει στον πίνακα οργάνων.

Ο επιβάτης έχει επίσης τη δική του οθόνη και χώρο λειτουργίας, γεγονός που κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Με έως και επτά προφίλ, μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενο. Ωστόσο, οι λειτουργίες ψυχαγωγίας της οθόνης επιβατών είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο πλαίσιο των ειδικών για κάθε χώρα νομικών κανονισμών. Εάν το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι κατειλημμένο, η οθόνη γίνεται ψηφιακό διακοσμητικό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζονται κινούμενα αστέρια, δηλαδή το μοτίβο Mercedes-Benz.

Για μια εξαιρετικά λαμπρή εικόνα, η τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται σε κεντρικές οθόνες και οθόνες επιβατών. Αυτό είναι όπου τα μεμονωμένα σημεία εικόνας είναι αυτοφωτιστικά. τα μη ελεγχόμενα εικονοστοιχεία εικόνας παραμένουν απενεργοποιημένα, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζεται  βαθύ μαύρο. Τα ενεργά pixel OLED, από την άλλη πλευρά, ακτινοβολούν με υψηλή φωτεινότητα χρώματος, με αποτέλεσμα υψηλές τιμές αντίθεσης, ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής και τις συνθήκες φωτισμού.



Αυτή η εντυπωσιακή εμφάνιση οθόνης συμβαδίζει με συναισθηματικά ελκυστική απεικόνιση. Όλα τα γραφικά είναι διακοσμημένα σε ένα νέο μπλε / πορτοκαλί χρώμα.

Πάνω από 20 επιπλέον λειτουργίες - από το ενεργό πρόγραμμα μασάζ και την υπενθύμιση γενεθλίων, έως την πρόταση για τη λίστα υποχρεώσεων - προσφέρονται αυτόματα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης όταν σχετίζονται με τον πελάτη. Το "Magic Modules" είναι το εσωτερικό όνομα που έχουν δώσει οι προγραμματιστές σε αυτές τις ενότητες προτάσεων.

Εδώ είναι τέσσερις περιπτώσεις χρήσης. Ο χρήστης μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει την αντίστοιχη πρόταση με ένα μόνο κλικ:

- Εάν καλείτε πάντα έναν συγκεκριμένο φίλο στο δρόμο για το σπίτι τα βράδια της Τρίτης, θα σας προταθεί  να πραγματοποιήσετε μια αντίστοιχη κλήση εκείνη την ημέρα της εβδομάδας και αυτή τη στιγμή της ημέρας. Εμφανίζεται μια επαγγελματική κάρτα με τα στοιχεία επικοινωνίας της και εάν αποθηκευτεί - εμφανίζεται η εικόνα της. Όλες οι προτάσεις MBUX συνδέονται με το προφίλ του χρήστη. Εάν κάποιος άλλος οδηγεί το EQS κάθε Τρίτη βράδυ, αυτή η πρόταση δεν γίνεται - ή υπάρχει άλλη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του άλλου χρήστη.- Εάν ο οδηγός EQS χρησιμοποιεί τακτικά τη λειτουργία μασάζ σύμφωνα με την αρχή της θερμής πέτρας το χειμώνα, το σύστημα μαθαίνει και προτείνει αυτόματα τη λειτουργία άνεσης σε χειμερινές θερμοκρασίες.

        Εάν ο χρήστης ανάβει τακτικά τη θέρμανση του τιμονιού και άλλες επιφάνειες για θέρμανση καθίσματος, για παράδειγμα, αυτό του προτείνεται μόλις πιέσει τη θέρμανση του καθίσματος.

 

-        Το πλαίσιο του EQS μπορεί να ανυψωθεί για να παρέχει περισσότερη απόσταση από το έδαφος. Μια χρήσιμη λειτουργία για απότομες εισόδους γκαράζ. Το MBUX θυμάται τη θέση GPS στην οποία ο χρήστης έκανε χρήση της λειτουργίας "Vehicle Lift-Up". Εάν το όχημα πλησιάσει ξανά τη θέση GPS, το MBUX προτείνει ανεξάρτητα την ανύψωση του EQS.

 

Με το MBUX Hyperscreen, πολλές οθόνες συγχωνεύονται απρόσκοπτα, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό εύρος 141 εκατοστών και καμπύλη οθόνη. Η περιοχή που μπορούν να βιώσουν οι επιβάτες είναι 2.432.11 cm2.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v