Έρχεται η νέα γενιά του MINI Countryman

Το 2023, θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας η παραγωγή του διαδόχου του σημερινού MINI Countryman.
Έρχεται η νέα γενιά του MINI Countryman

Η νέα γενιά θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή σύστημα ηλεκτροκίνησης. Το τρέχον πρόγραμμα επένδυσης για την περιοχή της Σαξονίας θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητα παραγωγής, ενώ θα προσθέσει μία μονάδα συναρμολόγησης εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης.

Είναι η πρώτη γερμανική μονάδα του BMW Group όπου θα παράγονται μοντέλα BMW και MINI. Καθώς θα κατασκευάζει εκδόσεις με κινητήρα καύσης και ηλεκτρικές του προσεχούς MINI crossover, το εργοστάσιο της Λειψίας έχει ενταχθεί σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και της συναρμολόγησης εξαρτημάτων e-drive.

Ο διάδοχος του δημοφιλούς MINI Countryman θα διατίθεται σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, με υψηλά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης ή diesel, ή ηλεκτροκινητήρες.



Χάρη στις εξαιρετικά ευέλικτες μεθόδους παραγωγής του, το εργοστάσιο της Λειψίας θα μπορεί να προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων κίνησης για την προσεχή γενιά του MINI Countryman.

Τα επόμενα χρόνια, η ομάδα του εργοστασίου θα εμπλουτίσει την εμπειρία της σε θέματα ηλεκτροκίνησης, καθώς θα προστεθεί μία εγκατάσταση συναρμολόγησης εξαρτημάτων e-drive, στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα εγκατάσταση που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021, θα εντάξει το εργοστάσιο της Λειψίας στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του BMW Group για μπαταρίες υψηλής τάσης. Με κάλυψη περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εφαρμόσει μία πολύ αυτοματοποιημένη διαδικασία για τη συναρμολόγηση κυψελών ιόντων λιθίου που θα παραλαμβάνονται από τους προμηθευτές υπό μορφή τυποποιημένων ‘modules’ μπαταριών. Στη συνέχεια, αυτά θα συνδυάζονται για τη δημιουργία συστημάτων μπαταριών ανάλογα με το μοντέλο, για οχήματα BMW και MINI. Επομένως οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του διαδόχου του σημερινού MINI Countryman θα κατασκευάζονται στη Λειψία, ενώ οι μπαταρίες τους θα συναρμολογούνται τοπικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v