Η Jaguar Land Rover πρωτοπορεί στην αυτόνομη οδήγηση

Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με παγκόσμιες εταιρείες λογισμικού, κινητικότητας και τηλεπικοινωνιών για τη δημιουργία ενός «έξυπνου κόμβου πόλης».
Η Jaguar Land Rover πρωτοπορεί στην αυτόνομη οδήγηση

Η Jaguar Land Rover, θα κατασκευάσει έναν «έξυπνο κόμβο πόλης» στην Ιρλανδία όπου θα μπορεί να δοκιμάσει αυτόνομα αυτοκίνητα το επόμενο έτος. Το Hub θα χρησιμοποιηθεί για να διαπιστώσει η πολυτελής βρετανική αυτοκινητοβιομηχανια πώς η αυτόνομη τεχνολογία ανταποκρίνεται σε πεζούς, ποδηλάτες και άλλους χρήστες του δρόμου.


Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με παγκόσμιες εταιρείες λογισμικού, κινητικότητας και τηλεπικοινωνιών για τη δημιουργία ενός έξυπνου κόμβου πόλης που θα επιτρέπει πραγματικές δοκιμές συνδεδεμένης τεχνολογίας, όπου τα αυτοκινούμενα οχήματα μοιράζονται τους δρόμους με αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες.


Το Future Mobility Campus Ireland (FMCI), θα είναι μια συνεργατική πλατφόρμα που θα διανέμεται σε δημόσιους δρόμους 12 χιλιομέτρων, παρέχοντας τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία για την αξιοποίηση πολύτιμων δεδομένων αισθητήρων, την προσομοίωση ποικίλων οδικών περιβαλλόντων και σεναρίων κυκλοφορίας και τη δοκιμή νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο των δοκιμών, το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace θα αναπτυχθεί για δοκιμή.

Η δοκιμαστική βάση θα προωθήσει την έρευνα της Jaguar Land Rover σε αυτόνομα, συνδεδεμένα, ηλεκτρικά και κοινόχρηστα οχήματα - βασικό μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να κάνει τις κοινωνίες ασφαλέστερες και υγιέστερες με πρωτοποριακή τεχνολογία.

Η έξυπνη ζώνη πόλης παρέχει μια πρώτης τάξεως δυνατότητα στις παγκόσμιες εταιρείες να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν κορυφαία τεχνολογία παγκοσμίως, από αυτόνομα οχήματα έως συνδεδεμένες υποδομές. Το testbed παρέχει την ευκαιρία να δοκιμάσετε στον πραγματικό κόσμο και να βοηθήσετε να απαντήσετε σε μερικές από τις ερωτήσεις που τίθενται από το μέλλον της κινητικότητας με συνεργατικό και αποτελεσματικό τρόπο.



Η εγκατάσταση του πραγματικού κόσμου θα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες σε ολόκληρο τον ιστότοπο, μαζί με συστήματα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας, κέντρο διαχείρισης δεδομένων και ελέγχου και πρωτότυπα οχήματα που οδηγούν αυτόματα. Θα διαθέτει έξυπνες διασταυρώσεις, συνδεδεμένους δρόμους, αυτόνομο χώρο στάθμευσης και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και συνδέσεις με μια συνδεμένη εθνική οδό 450 χιλιομέτρων και έναν διάδρομο διαχειριζόμενης εναέριας κυκλοφορίας για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) από το αεροδρόμιο Shannon κατά μήκος της εκβολής Shannon στην Ιρλανδία.

Η Jaguar Land Rover είναι ο κύριος συνεργάτης του FMCI και θα συνεργαστεί με μια σειρά άλλων παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας για την ανάπτυξη της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo και Mergon. Παραδοσιακά, τέτοιοι ιστότοποι δοκιμών έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό. Το FMCI παρέχει στον Jaguar Land Rover έναν βασικό ιστότοπο έρευνας δίπλα σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση: τον κόμβο λογισμικού Shannon.

Αυτή η συνεργασία με την FMCI παρέχει μια πραγματική δυνατότητα να δοκιμάσουμε την αναδυόμενη αυτόνομη, συνδεδεμένη, ηλεκτρική και κοινόχρηστη τεχνολογία μας σε μια στρατηγική τοποθεσία. Η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες λογισμικού θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τα μελλοντικά μας συστήματα πιο αποτελεσματικά.

Η Jaguar Land Rover είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει δύο εμβληματικές μάρκες αυτοκινήτων της Βρετανίας. Η Land Rover είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων premium με τετρακίνηση. Η Jaguar είναι μία από τις κορυφαίες πολυτελείς μάρκες στον κόσμο, καθώς και η πρώτη μάρκα που προσφέρει ένα premium ηλεκτρικό SUV, το Jaguar I-Pace.

Στη Jaguar Land Rover η βασική επιδίωξη είναι η κατασκευή κορυφαίων οχημάτων, που παρέχουν εμπειρίες στους ανθρωπους που αγαπούν τη ζωή. Τα προϊόντα της είναι σε ζήτηση σε όλο τον κόσμο και το 2019 πούλησε 557.706 οχήματα σε 127 χώρες.

Στην ουσία είναι μια βρετανική εταιρεία, με δύο μεγάλους χώρους σχεδιασμού και μηχανικής, τρεις εγκαταστάσεις κατασκευής οχημάτων, ένα κέντρο κατασκευής μηχανών και σύντομα θα ανοίξει το Κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών. Έχει επίσης εργοστάσια οχημάτων στην Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Αυστρία και τη Σλοβακία. Τρεις από τους επτά κόμβους τεχνολογίας βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο - το Μάντσεστερ, το Warwick (NAIC) και το Λονδίνο - με πρόσθετους ιστότοπους στο Shannon, την Ιρλανδία, το Πόρτλαντ, τις ΗΠΑ, τη Βουδαπέστη, την Ουγγαρία και το Changshu της Κίνας.

Έχει ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων προϊόντων σε όλη τη γκάμα των μοντέλων, που περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά οχήματα, καθώς και τους πιο πρόσφατους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, δίνοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές.

Καίριος στόχος της είναι η ολοκλήρωση του φιλόδοξου προγράμματος Destination Zero, που καθορίζει τη μελλοντική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές, μηδενικά ατυχήματα και μηδενική συμφόρηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v