Νέα BMW iX: 500 "ηλεκτρικοί" ίπποι!

Ένα χρόνο πριν λανσαριστεί στην αγορά, το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική BMW iX.
Νέα BMW iX: 500 ηλεκτρικοί ίπποι!

Το πρόγραμμα BMW Vision iNEXT, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία της πολυτελούς μάρκας. Το πρώτο δείγμα της νέας προσπάθειας για ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι η νέα BMW iX.

Ένα χρόνο πριν λανσαριστεί στην αγορά, το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική BMW iX, που σήμερα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης για μαζική παραγωγή. Ειναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε ένα νέο, αρθρωτό, επεκτεινόμενο toolkit του μέλλοντος, και ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας.

Σχεδιασμένη εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο,  ουσιαστικά αναπροσαρμόζει την επιτυχημένη φιλοσοφία Sports Activity Vehicle (SAV) της BMW. Με μία νέα μινιμαλιστική σχεδίαση, είναι ο πρώτος εκπρόσωπος μιας πρωτοποριακής γενιάς αυτοκινήτων που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία, την αίσθηση ευρυχωρίας και τη σχέση μεταξύ οχήματος και επιβατών.

Η BMW iX αξιοποιεί τις τελευταίες καινοτομίες στους τομείς του εξηλεκτρισμού, της αυτοματοποιημένης οδήγησης και της συνδεσιμότητας, ώστε να προσφέρει μία εμπειρία πιο ανθρωποκεντρική από ποτέ. Για το σκοπό αυτό, είναι σχεδιασμένη από μέσα προς τα έξω.

Δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα ζωής και την ευεξία οδηγών και επιβατών. Η καθαρή, μινιμαλιστική, εξωτερική σχεδίαση αποτυπώνει μία νέα μορφή μετακίνησης, προσαρμοσμένης με ακρίβεια στις ανάγκες των επιβατών. Το εσωτερικό περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις για την αξιοποίηση του χρόνου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – προσφέροντας χαλάρωση, ασφάλεια, προστασία και ένα νέο είδος πολυτέλειας.

Η BMW iX θα παράγεται στο εργοστάσιο του Dingolfing από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group.



Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive – με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, τα ηλεκτρονικά ισχύος, την τεχνολογία φόρτισης και τη μπαταρία υψηλής τάσης – εγγυάται εξαιρετική απόδοση. Το κινητήριο σύνολο που φέρει την υπογραφή του BMW Group κατασκευάζεται βιώσιμα, χωρίς τη χρήση κρίσιμων πρώτων υλών, γνωστών και ως σπάνιες γαίες, και σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς, θα αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 500 ίππους, ικανή να επιταχύνει την BMW iX από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5΄΄.

Την ίδια στιγμή, σαφής στόχος του οχήματος είναι η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την κατηγορία του και συγκεκριμένα κάτω από 21 kWh/100 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο πάνω από 100 kWh, η μπαταρία υψηλής τάσης τελευταίας γενιάς υπολογίζεται να παρέχει αυτονομία πάνω από 600 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.



Η νέα τεχνολογία φόρτισης επιτρέπει ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) ισχύος έως 200 kW. Με αυτό τον τρόπο, η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10 μέχρι το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε λιγότερο από 40 λεπτά. Πέραν αυτού, μέσα σε ά δέκα λεπτά η ενέργεια που διοχετεύεται στη μπαταρία μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου πάνω από 120 χλμ. Χρειάζονται λιγότερο από 11 ώρες για τη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας υψηλής τάσης στο 100% της χωρητικότητάς της με ισχύ 11 kW από ένα Wallbox.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v