Ο αντίπαλος των ρυπογόνων φορτηγών

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παράδοσης Kar-go το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά μακρών δεμάτων χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.
Ο αντίπαλος των ρυπογόνων φορτηγών

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ρυπογόνων φορτηγών στις πόλεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους  στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο Λονδίνο, λανσάρεται το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παράδοσης Kar-go το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά μακρών δεμάτων χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους και θόρυβο.

Το όχημα παράδοσης Kar-go παγκοσμίως έκανε το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed ​​του 2019. Μια από τις πρώτες αποστολές του ήταν η παράδοση ιατρικών προμηθειών στο Χόνσλοου του Λονδίνου.

Το όχημα χρησιμοποιεί ένα μοναδικό «σύστημα όρασης» για ελιγμούς στους δρόμους. Έχει ηλεκτρική αυτονομία 97 χλμ. Ο κατασκευαστής του καινοτομικού μικρού φορτηγού ανακοίνωσε ότι καλύπτει το μέσο όρο των καθημερινών απαιτήσεων για κίνηση στην πόλη.

Είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει μικρά εμπορεύματα μόνο, ώστε να μην χρειάζεται να ρυπαίνουν τα φορτηγά ντίζελ.

Το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα παράδοσης έχει κατασκευαστεί από την Ακαδημία Ρομποτικής και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει παραδόσεις αγαθών χωρίς επαφή.

Οι προγραμματιστές λένε ότι έχει ένα μοναδικό «σύστημα όρασης» για ελιγμούς στους δρόμους - αν και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους χρειάζεται ένας οδηγός για να παρεμβεί αν χρειασθεί ανά πάσα στιγμή.

Δεν είναι μεγαλύτερο από ένα συμβατικό αυτοκίνητο hatchback, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει δέματα μόνο στο μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών - οπότε μην περιμένετε να σας φέρει πλυντήριο ρούχων ή ψυγείο-καταψύκτη σύντομα.

Το όχημα έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κέντρα πόλεων, προαστιακές και αγροτικές περιοχές και ανταποκρίνεται στη τεράστια ζήτηση για την αντιμετώπιση των μεταφορικών αναγκών, ιδιαίτερα στις πολυάσχολες μητροπόλεις.

Το Kar-go χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την πλοήγηση και να εκτελέσει πολλές από τις λειτουργίες του, με την εξειδικευμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ακαδημία.

Χρησιμοποιεί αλγόριθμους βασισμένους στην εξέλιξη, οι οποίοι μπορούν να μάθουν και να «αυτο-βελτιστοποιηθούν» σε πραγματικό χρόνο για να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις και να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα ασφαλούς κίνησης.



Η ομάδα πίσω από το όχημα θέλει να είναι μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση έναντι των πετρελαιοκίνητων φορτηγών, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από εταιρείες εφοδιαστικής και λιανοπωλητές.

Το Kar-go είναι το αποκορύφωμα τεσσάρων χρόνων εργασίας από αυτό που ξεκίνησε στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth στην Ουαλία, για να γίνει μια από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο με αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στο δρόμο σήμερα.

Όλες οι πτυχές του οχήματος έχουν σχεδιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό περιλαμβάνει το όχημα, τους αισθητήρες, τα συστήματα ελέγχου, το λειτουργικό σύστημα και τη σουίτα λογισμικού.

Συνεργάζονται στενά με το Eurovia UK, το οποίο διατηρεί και βελτιώνει μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου για να εξετάσει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για τη βελτίωση της παρακολούθησης και της διαχείρισης των δρόμων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v