Nέα BMW M3: Με την αξία της χειροποίητης παραγωγής

Η άφιξη της νέας BMW M3 ολοκληρώνει την οικογένεια της Σειράς 3 στο εργοστάσιο του Μονάχου.
Nέα BMW M3: Με την αξία της χειροποίητης παραγωγής
Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η παραγωγή της νέας BMW M3 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Τριάντα πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης BMW M3, η BMW M GmbH παρουσίασε την τελευταία γενιά των μοντέλων υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία τον Σεπτέμβριο, τη νέα BMW M3 και τη νέα BMW M4.

Η άφιξη της νέας BMW M3 ολοκληρώνει την οικογένεια της Σειράς 3 στο εργοστάσιο του Μονάχου. Από τη Σειρά 3 Sedan και Touring μέχρι την M3, σε plug-in υβριδικές, βενζινοκίνητες και diesel εκδόσεις – όλα τα μοντέλα και όλα τα συστήματα κίνησης κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Η BMW M4 κατασκευαζόταν στο Μόναχο μέχρι την άνοιξη, ενώ τώρα η παραγωγή της έχει μεταφερθεί στο Dingolfing. Αυτό σημαίνει ότι η ανεξάρτητη διαδικασία συναρμολόγησης για την οροφή της M4 Coupe από CFRP, θα μπορεί να υιοθετηθεί και για τη νέα M3. Από την άλλη, στο τμήμα παραγωγής καθισμάτων του εργοστασίου του Μονάχου όπου κατασκευάζονται τα νέα bucket καθίσματα από ανθρακονήματα, εισάγονται εντελώς νέες ροές εργασιών για χειροποίητη παραγωγή. Το καπό και τα πλαϊνά πάνελ της M3 είναι επίσης χειροποίητα και συναρμολογούνται στο χέρι.

Το λανσάρισμα των νέων BMW M3 και BMW M4 Coupe θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021. Εκτός από την ανεξάρτητη φιλοσοφία του 5θέσιου sedan και του τετραθέσιου coupe, η τεχνολογία κίνησης προσφέρει άφθονα περιθώρια εξατομίκευσης: Και τα δύο μοντέλα BMW M χρησιμοποιούν έναν υψηλόστροφο, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo με δύο διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Επίσης, θα μπορούν να εφοδιάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Άλλες επιλογές είναι ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης M xDrive, εναλλακτικά αντί της στάνταρ πίσω κίνησης (RWD). Για πρώτη φορά στην ιστορία των μοντέλων BMW M3 και BMW M4, ένα σύστημα τετρακίνησης θα διατίθεται από το καλοκαίρι του 2021.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v