Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το αμερικανικό μοντέλο SSC Tuatara είναι πλέον το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο. Δείτε το βίντεο.
Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο

Τα 508,73 χλμ./ώρα έπιασε το αμερικανικό μοντέλο SSC Tuatara. Είναι πλέον το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο, θέτοντας σε δεύτερη θέση την περίπου 11,34 μίλια / ώρα ταχύτερη από το Bugatti Chiron, αφού τo ξεπέρασε κατά 17,703 χλμ./ώρα.

Το Tuatara κόστους ύψους 1, 10 εκατ. ευρώ, έκανε το νέο ρεκόρ ταχύτητας στις 10 Οκτωβρίου, σε μια διαδρομή 11,265 χλμ., στο State Route 160, έξω από το Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Οι ταχύτητες μετρήθηκαν από 15 δορυφόρους GPS και επαληθεύτηκαν, με τον βρετανό οδηγό αγώνων Oliver Webb στο τιμόνι.

Μόνο 100 Tuataras πρόκειται να κατασκευαστούν από την SSC με κινητήρες V8 5,9 λίτρων με διπλό turbo που παράγουν 1.750 ίππους.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την δοκιμή έχει δεσμευτεί να δωρίσει 316.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Για να κάνει την προσπάθειά του όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη, η SSC(Shelby SuperCars) αν και ο ιδρυτής Jerod Shelby δεν έχει σχέση με τον διάσημο Aμερικανό σχεδιαστή αυτοκινήτων Carroll Shelby - το όχημα που χρησιμοποιείται είναι ένα από τα 100 μοντέλα παραγωγής που θα παραχθούν και οι δοκιμές έγιναν χρησιμοποιώντας ελαστικά δρόμου και κοινά καύσιμα.

Στο τιμόνι ήταν ο γεννημένος στο Μάντσεστερ οδηγός αγώνων Oliver Webb, και οι ταχύτητες που έφτασε στο hypercar μετρήθηκαν από 15 δορυφόρους GPS.

Το hypercar έχει ένα από τα ταχύτερα κιβώτια ταχυτήτων, το επτατάχυτο CIMA έχει δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιώντας τα paddles πίσω από το τιμόνι. Σε αντίθεση με τα αντίπαλα υπερ-αυτοκίνητα, όλη η ισχύς μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς.



Είναι χτισμένο σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα και το ελαφρύ υλικό χρησιμοποιείται επίσης για το αμάξωμα του αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα, ζυγίζει μόλις 1.247 κιλά, όσο περίπου ζυγίζει και το supermini Ford Fiesta μαζικής παραγωγής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v