Μπες στο Volvo, κάτσε όπου θέλεις

Η πολυτελής σουηδική μάρκα κατοχύρωσε ένα σύστημα συρόμενου τιμονιού για να κάθεται ο οδηγός… όπου θέλει.
Μπες στο Volvo, κάτσε όπου θέλεις
Ποιος δεν θέλει να καθίσει στο μπροστινό κάθισμα; Ειδικά τα παιδιά λατρεύουν τις μπροστινές θέσεις και γίνονται μάχες με τους γονείς τους για να ακολουθήσουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.

Ο οδηγός έχει πάντα την θέση του αριστερά στα περισσότερα κράτη και δεξιά σε μερικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Volvo για μια ακόμη φορά είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους premium κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η πολυτελής σουηδική μάρκα που θεωρεί την ασφάλεια την υπέρτατη αποστολή της, κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα συρόμενου τιμονιού που μετακινεί τα χειριστήρια στο ταμπλό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να οδηγούν και από τις δύο πλευρές (αριστερά ή δεξιά) ακόμη και από τη μέση του αυτοκινήτου

Τα σχέδια δείχνουν επίσης την μετακίνηση των καθισμάτων και του επιλογέα ταχυτήτων ενώ την θέση των παραδοσιακών πεντάλ για το γκάζι και το φρένο, παίρνουν νέες διατάξεις που είναι επίσης μεταφερόμενες.

Το πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς του τιμονιού θα αξιοποιηθεί από τα μελλοντικά αυτόνομα μοντέλα που απαιτούν ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού για μετακινηθούν.

Υπάρχουν οθόνες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του οχήματος, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως δεύτερη οθόνη για τον οδηγό για να απεικονίσουν διαθέσιμες οδηγίες του ηλεκτρικού εύρους κ.α.

Εάν το τιμόνι βρίσκεται στην άλλη πλευρά του αυτοκινήτου, η οθόνη μπορεί στη συνέχεια να λειτουργεί ως συμβατική οθόνη ψυχαγωγίας για έναν επιβάτη σε αυτό το κάθισμα.

Υπάρχουν επίσης ξεχωριστά σχέδια για μια οθόνη που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, η οποία θα μπορούσε να παρέχει ποικίλες πληροφορίες ανάλογα με το πού βρίσκονται τα χειριστήρια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v