Ανανεωμένο Hyundai i30: Με υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid Turbo

Το υβριδικό μοντέλο λανσάρεται με δυναμικότερη σχεδίαση, μεγαλύτερη οικονομία και ισχυρότερες επιδόσεις.
Ανανεωμένο Hyundai i30: Με υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid Turbo

Η εξέλιξη της Hyundai, στις νέες τεχνολογίες που αφορούν τις κινητήριες μονάδες είναι εντυπωσιακή. Η κορεατική μάρκα κατάφερε να βρεθεί στη πρώτη θέση της λίστας των μάρκων που επενδύουν απίστευτα ποσά για να μειώσουν την εξάρτηση μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Η ηλεκτροκίνηση, η υβριδική τεχνολογία και οι κυψέλες καυσίμου, είναι οι προτεραιότητες των ανώτατων στελεχών της μάρκας, που προσελκύουν τα καλυτέρα μυαλά του κόσμου. Αυτές τις ημέρες, η Hyundai και η Tesla, πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ειδησεογραφία με τις ανακαλύψεις τους και τις ανακοινώσεις για την υπάρχουσα και μελλοντική τεχνολογία κίνησης των αυτοκίνητων.

Εδώ που τα λέμε η Hyundai πατάει πιο καλά στα πόδια της σε σχέση με την αμερικανική Tesla που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις αξιολογήσεις για την αξιοπιστία των μοντέλων της, καθώς και την ποιότητα κατασκευής τους.


Μέχρι όμως να λανσαριστούν τα μελλοντικά μοντέλα μηδενικών ρύπων η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, αναβαθμίζει τα επιτυχημένα μοντέλα της. Η τελευταία προσθήκη στη πλούσια γκάμα της είναι το ανανεωμένο i30. Ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο κατάλληλο για οικογενειάρχες και όσους αναζητούν μια compact κατασκευή με ευρύχωρους χώρους.

Οι τρεις κύριοι άξονες του ανανεωμένου Hyundai i30: Δυναμικότερη σχεδίαση, μεγαλύτερη οικονομία και ισχυρότερες επιδόσεις 

Ειδικότερα, δυναμική ανανεωμένη σχεδίαση και hi-tech χαρακτηριστικά, νέοι κινητήρες 1.5 SmartStream αυξημένης ιπποδύναμης, με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές καυσαερίων έως και 21%, για πρώτη φορά ήπια υβριδική τεχνολογία 48V Hybrid Turbo, σε βενζίνη και ντίζελ, με νέο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission, νέες εκδόσεις N Line σε Hatchback και Fastback εκτελέσεις.



Νέα γκάμα πιο αποδοτικών κινητήρων Hyundai SmartStream

Διαθέτει μία πλούσια γκάμα κινητήρων προσφέροντας στους πελάτες ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής.

Για πρώτη φορά το i30 διατίθεται με εξηλεκτρισμένη 48V Hybrid Turbo τεχνολογία μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων CO2 και αυξάνοντας την απόδοση. Το υβριδικό σύστημα κίνησης 48V Hybrid υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ‘ενέσεις’ ηλεκτρικής ενέργειας σε διαφορετικά στάδια οδήγησης. Τα 48V Hybrid σύνολα διατίθενται με το πρωτοποριακό Intelligent Manual Transmission (iMT) για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Το iMT διαθέτει ηλεκτρονικό συμπλέκτη που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των 48V Hybrid εκδόσεων. Για αυξημένη οικονομία, το iMT αποσυνδέει τον κινητήρα από το σύστημα μετάδοσης όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι, και το όχημα εισέρχεται σε λειτουργία coasting (πρόγραμμα ρολαρίσματος) με μειωμένη κατανάλωση.

Εναλλακτικά, η 48V Hybrid Turbo τεχνολογία συνδυάζεται με το απολαυστικό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT, που διαθέτει στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (πτερύγια paddle shifters), και συνδυάζει την οικονομική λειτουργία, την οδηγική απόλαυση ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση ενός αυτόματου.



Διαθέτει επίσης ένα νέο κινητήρα 1.5 με Dual Port Injection (DPi) και 110 ίππων, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιπρόσθετα, ο 1.0 T-GDi κινητήρας αποδίδει 120 ίππους και συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης διατίθεται και σε 48V Hybrid έκδοση για πιο οικονομική κατανάλωση και για πρώτη φορά συνδέεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT) .

Στη κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο νέος κινητήρας 1.5 T-GDi που αποδίδει 160 ίππους, με στάνταρ 48V υβριδική τεχνολογία που συνδυάζεται με 6-τάχυτο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT).

Τέλος, ένας κινητήρας 1.6 CRDi διατίθεται με 115 είτε 136 ίππους. Η έκδοση των 115 ίππων συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT). Η έκδοση των 136 ίππων διατίθεται με 48V Hybrid σύστημα, το οποίο συνδυάζεται με 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή το 7-τάχυτο DCT.

Το ανανεωμένο Hyundai i30 ειναι διαθέσιμο στις εκθέσεις Hyundai από 16.590 ευρώ, με πλούσιο εξοπλισμό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v