Volvo: Συνώνυμο της ασφάλειας

Όλα τα μοντέλα της φίρμας αποπνέουν την ίδια αίσθηση στιβαρότητας, ασφάλειας και σιγουριάς.
Volvo: Συνώνυμο της ασφάλειας

Αν ξανασκεφτείτε την σχέση που έχουμε με το αυτοκίνητο μας, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ο πιο ισχυρός συνδετικός κρίκος είναι η ασφάλεια που μας παρέχουν οι τετράτροχες κατασκευές.

Τι να το κάνεις το εντυπωσιακό σχήμα; Τι θα προσφέρει το μοναδικό χρώμα; Πόση χαρά θα σου δώσει η εκρηκτική επιτάχυνση; Ποσό θα απολαύσεις το ταξίδι όταν στη πρώτη αναποδιά θα βρεθείς σε δύσκολη θέση;

Η ασφάλεια είναι το πρώτο μέλημα κάθε κατασκευαστή αυτοκίνητων και αποτελεί τον πιο καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή του μοντέλου που θα επενδύσουμε.

Η Volvo, ακόμη και την εποχή που δεν είχε λανσάρει τη νέα γενιά των SUV XC, διακρινόταν για την ασφάλεια των μοντέλων της. Το πάθος των Σουηδών για την προστασία επιβατών και πεζών είναι γνωστό και αναγνωρίζεται από τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο.



Στο ράλι που συμμετέχουν όλοι οι premium κατασκευαστές αυτοκίνητων, η μοναδική σουηδική μάρκα παίρνει κεφάλι και χωρίς να υπολογίσει την διαφορά μεγέθους με τις παντοδύναμες πολυτελείς γερμανικές μάρκες κάνει τον δικό της νικηφόρο αγώνα.

Έχουμε οδηγήσει αναρίθμητες φορές όλα τα μοντέλα της σουηδικής φίρμας. Η ιδιά αίσθηση στιβαρότητας, ασφάλειας και σιγουριάς συνοδεύει κάθε αυτοκίνητο της φίρμας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε κάθε δοκιμή τα εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας λειτουργούν απρόσκοπτα συμβάλλοντα στη μείωση των ατυχημάτων και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Mείωση των συγκρούσεων

Το IntelliSafe Standard αποτελεί βασικό εξοπλισμό ασφαλείας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα της Volvo. Αυτό το υψηλό επίπεδο στάνταρ ασφαλείας είναι ζωτικό στοιχείο στην προσπάθεια της premium μάρκας να υλοποιήσει το όραμά της για την ασφάλεια, που περιλαμβάνει μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης για όλα τα οχήματα.

City Safety

Το City Safety βοηθά στην προστασία των ανθρώπων μέσα και έξω από το αυτοκίνητο, εντοπίζοντας πιθανούς κινδύνους και βοηθώντας σας να τους αποφύγετε. Η Volvo ήταν η πρώτη που εισήγαγε αυτόν τον τύπο του συστήματος ασφαλείας ως στάνταρ σε κάθε νέο της αυτοκίνητο. Το City Safety χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για να αναγνωρίσει άλλα οχήματα, δικυκλιστές, πεζούς και μεγάλα ζώα, όπως ο τάρανδος, το ελάφι ή το άλογο, ημέρα και νύχτα. Εφόσον αναγνωρίσει μια επικείμενη σύγκρουση, σας προειδοποιεί και, εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, μπορεί να φρενάρει αυτόματα για να βοηθήσει να αποφευχθεί η πρόσκρουση ή να μετριαστούν οι συνέπειές της.

Όταν η διαφορά ταχύτητας μεταξύ του αυτοκινήτου σας και του προπορευόμενου οχήματος είναι έως και 50 χλμ./ώρα, μια σύγκρουση μπορεί να αποφευχθεί εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει. Όταν η διαφορά ταχύτητας είναι μεγαλύτερη, μπορεί να μετριαστούν οι συνέπειες της πρόσκρουσης. Σε ορισμένα από τα μοντέλα της Volvo, το City Safety περιλαμβάνει επίσης Steering Support, το οποίο σας βοηθά να στρίψετε για να αποφύγετε τον κίνδυνο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Ένα επιπλέον ζευγάρι μάτια

Με το City Safety, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του XC40, είναι σαν να έχεις ένα συνοδηγό που προσέχει το δρόμο συνεχώς. Αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα εμπρός, προειδοποιώντας σας αν μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, θα φρενάρει αυτόματα για να βοηθήσει στην αποφυγή ή το μετριασμό των συνεπειών της σύγκρουσης.

 

Ενεργά και συνδεδεμένα συστήματα ασφαλείας

Η προσέγγισή της μάρκας στην ασφάλεια είναι μοναδική. Από το 1970, μελετά συγκρούσεις αυτοκινήτων με κάθε λεπτομέρεια κι έχει αναπτύξει μια σειρά από λειτουργίες που βοηθούν να περιοριστούν οι συγκρούσεις, βελτιώνουν την εγρήγορση του οδηγού, πληροφορούν για τα όρια ταχύτητας και επικοινωνούν απευθείας με άλλα αυτοκίνητα όταν υπάρχει κίνδυνος στο δρόμο εμπρός, με τις λειτουργίες μας Slippery Road και Hazard Light Alert.

 

Κατανοεί ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες συγκρούσεων και ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται ένα όχημα κι έχει αναπτύξει λειτουργίες που βοηθούν να περιοριστούν σενάρια τα οποία πιθανώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε σύγκρουση ή στην εκτροπή ενός αυτοκινήτου από το δρόμο.

Βοήθεια όταν τη χρειάζεστε



Η οδήγηση στην πυκνή κυκλοφορία γίνεται πιο άνετη με το Pilot Assist. Αυτό το χαρακτηριστικό διατηρεί αυτόματα σταθερή την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, προσφέροντάς σας ενίσχυση στο τιμόνι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το αυτοκίνητο μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Με το Cross Traffic Alert, είναι σαν να έχετε τη δυνατότητα να δείτε πίσω από τις γωνίες, με τεχνολογία ραντάρ που σας βοηθά να βγείτε από μία κάθετη θέση στάθμευσης, πληροφορώντας σας για οχήματα που πλησιάζουν, δικυκλιστές και πεζούς πίσω ή γύρω σας. Το Run-off road Mitigation προσφέρει ασφάλεια ανιχνεύοντας εάν πρόκειται να βγείτε από το δρόμο εξαιτίας λάθους. Χρησιμοποιώντας το τιμόνι και, εφόσον είναι αναγκαίο, τα φρένα, σας βοηθά να παραμείνετε στο δρόμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v