Audi Q5 Sportback: Εντυπωσιακό SUV coupe

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα SUV με δυναμικές, coupe γραμμές, τεχνολογικές λύσεις και σπορ χαρακτηριστικά.
Audi Q5 Sportback: Εντυπωσιακό SUV coupe

Το νέο Audi Q5 Sportback, είναι ένα SUV με δυναμικές, coupe γραμμές. Προσφέρει την επιλογή των πίσω φώτων με καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία OLED. Κάθε φως περιλαμβάνει τρεις οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, καθεμία χωρισμένη σε έξι τμήματα. Τα κόκκινα στοιχεία OLED είναι ομοιογενώς φωτεινά, αλλά η κατάτμηση τους επιτρέπει να ελέγχονται μεμονωμένα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις διαφορετικές υπογραφές οπίσθιου φωτισμού κατά την παραγγελία. Καθεμία περιλαμβάνει ένα δυναμικό σενάριο φωτισμού εισόδου και εξόδου από το αυτοκίνητο. Εμφανίζεται ένα επιπλέον σπορ γραφικό εάν επιλέγει η δυναμική λειτουργία στο Audi drive select. Εάν ένα άλλο όχημα πλησιάσει το στάσιμο αυτοκίνητο από πίσω, σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, όλα τα τμήματα OLED φωτίζονται ως προειδοποίηση εγγύτητας.



Το μακρύ μεταξόνιο 2,82 μέτρων παρέχει άφθονους χώρους. Ευέλικτη διαμόρφωση πίσω καθισμάτων, rear bench plus. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 510 λίτρα. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, αυτός αυξάνεται στα 1.480 λίτρα. Η Audi προσφέρει επίσης το νεότερο μέλος της οικογένειας με την προαιρετική πίσω σειρά καθισμάτων rear bench plus, η οποία μπορεί να μετατοπιστεί πλευρικά και έχει ρυθμιζόμενες γωνίες κλίσης πλάτης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός για να αυξήσει τη χωρητικότητα των αποσκευών έως και 60 λίτρα, στα 570 λίτρα μέγιστο. Παρέχει βελτιωμένη άνεση στους επιβάτες της πίσω σειράς όταν η πλάτη των καθισμάτων είναι κεκλιμένη και η επιφάνεια καθισμάτων τραβηγμένη τελείως πίσω. Το προαιρετικό πακέτο αποθήκευσης χώρου αποσκευών διατηρεί τα πράγματα τακτικά και κρατά τις αποσκευές με ασφάλεια. Μια ηλεκτρική πίσω πόρτα είναι στάνταρ. Μπορεί να ανοίξει με μια απλή κίνηση ποδιών.

Η στάνταρ σπορ ανάρτηση διαθέτει πιο δυναμικό χαρακτήρα και απόσβεση για πιο άμεση αίσθηση δρόμου από την τυπική ανάρτηση του Q5. Η Audi προσφέρει επίσης μια εναλλακτική ανάρτηση με ελεγχόμενους αποσβεστήρες ή την ευέλικτη και εξαιρετικά άνετη προσαρμοζόμενη αερανάρτηση. Ρυθμίζει το ύψος της διαδρομής σε ένα ευρύ φάσμα 60 χιλ. συνολικά. Έτσι, η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί έως και 45 χιλ. για οδήγηση σε πιο δύσβατους δρόμους. Κατά τη γρήγορη οδήγηση, το αμάξωμα χαμηλώνει αυτόματα 15 χιλ. για μεγαλύτερη απόδοση λόγω μειωμένης οπισθέλκουσας και βελτιωμένης συμπεριφοράς χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Το προαιρετικό δυναμικό σύστημα διεύθυνσης μεταβάλλει το λόγο στρέψης, τη γωνία διεύθυνσης και την υποβοήθηση του τιμονιού ως συνάρτηση της ταχύτητας οδήγησης.

Το Q5 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με έναν ισχυρό τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα δύο λίτρων. Με ισχύ 204 ίππων και 400 Nm ροπή, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-σχέσεων S tronic και τεχνολογία ultra quattro. Το ήπιο υβριδικό σύστημα ενισχύει το βαθμό απόδοσης. Κατά το φρενάρισμα, επιστρέφει ένα μέρος της ενέργειας πέδησης και αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι τοπικές ειδοποιήσεις κινδύνου προειδοποιούν τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στην πορεία του όπως κατεστραμμένα οχήματα, ατυχήματα, άκρα μποτιλιαρίσματος, ολισθηρούς δρόμους και ομίχλη. Οι πληροφορίες σχετικά με τα σήματα κυκλοφορίας στο διαδίκτυο δείχνουν τρέχουσες και προσωρινές πινακίδες ή οθόνες ορίων ταχύτητας. Το on-street parking υποδεικνύει πόσο πιθανό είναι να υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης στο δρόμο και παρέχει πρόσθετες πληροφορίες, όπως τιμές ή περιορισμούς στάθμευσης μόνο για κατοίκους. Η εφαρμογή myAudi συνδέει στενά το αυτοκίνητο με το smartphone του πελάτη. Προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού όπως το Audi phone box ή το Bang & Olufsen 3D Premium Sound System συμπληρώνουν το σύστημα ψυχαγωγίας.

Λανσάρισμα στην αγορά, πρώτο εξάμηνο του 2021 - Το Audi Q5 Sportback θα κυκλοφορήσει διεθνώς το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v