ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι ΗΠΑ αναθεωρούν την μεταφορά των παιδιών

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων στην Αμερική, πρότειναν την αναθεώρηση των συστάσεων για την μεταφορά των παιδιών.

Οι ΗΠΑ αναθεωρούν την μεταφορά των παιδιών

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πασχίζουν για να δημιουργήσουν ασφαλέστερα αυτοκίνητα για όλους τους επιβάτες και τους πεζούς. Οι προσπάθειες τους έχουν πολλά θετικά αποτελέσματα ενώ εκτιμάται ότι η καθολική χρήση της αυτόνομης οδήγησης υψηλού επιπέδου θα συμβάλει στην μείωση των ατυχημάτων.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατά την διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμής των νέων μοντέλων τους, είναι η αποτελεσματική προστασία των παιδιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν σε μια σύγκρουση και πως πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα παιδικά καθίσματα υψηλών προδιαγραφών προστατεύουν αποτελεσματικά τα παιδιά. Οι γονείς πρέπει να επιλέγουν το σωστό κάθισμα ανάλογα με την ηλικία και τη σωματική διάπλαση των παιδιών τους.

Ένα σημείο το οποίο ακόμη εγείρει αντιρρήσεις και ενστάσεις είναι αν τα καθίσματα πρέπει να είναι στραμμένα προς τα εμπρός, για να βλέπουν τα παιδιά τον δρόμο είτε να είναι στραμμένα προς τα πίσω.

Στις ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας αυτοκινήτων πρότειναν την αναθεώρηση των συστάσεων για την μεταφορά των παιδιών. Εκτιμούν ότι είναι «πολύ πιο ασφαλές» για τα μικρά παιδιά να βλέπουν προς τα πίσω από ό, τι προς τα εμπρός, σε περίπτωση σύγκρουσης. Ειδικότερα, τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους, πρέπει να μεταφέρονται σε καθίσματα αυτοκινήτου με οπίσθια όψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v