Νέο Renault Scenic: Ιδανικό για οικογενειάρχες

Η τέταρτη γενιά του γαλλικού μοντέλου λανσάρεται στην ελληνική αγορά με τιμή από 28.190 ευρώ.
Νέο Renault Scenic: Ιδανικό για οικογενειάρχες

Tο Renault Scenic, δημιούργησε πριν από 25 χρόνια, την κατηγορία των MPV (Multi Purpose Velicles). Τώρα λανσάρεται στην Ελλάδα η τέταρτη γενιά του.

Ξεχωρίζουν: Η αεροδυναμική και δυναμική του σιλουέτα, οι διχρωμίες στο αμάξωμα και οι τροχοί διαμέτρου 20’’ σε όλες τις εκδόσεις (παγκόσμια πρωτιά για την κατηγορία). Προσφέρει 63 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό του και 572 λίτρα χώρου αποσκευών. Εξοπλίζεται με σύγχρονους και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ απόδοσης έως 140 ίππους. Φέρει τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης, όπως Συστήματα Ενεργού Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης με αναγνώριση πεζών, Αναγνώρισης Πινακίδων Οδικής Κυκλοφορίας, Προειδοποίησης Εκτροπής από τη Λωρίδα, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, στη χώρα μας.

Έχει αμάξωμα ενός όγκου που ξεχωρίζει, με μήκος που μόλις ξεπερνάει τα 4,4 μέτρα. Το εμπρόσθιο παρμπρίζ έχει μεγάλη κλίση, προσφέροντας απρόσκοπτη ορατότητα εμπρός και στο πλάι. Υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της Renault, έχει φώτα ημέρας σχήματος C και πίσω φωτιστικά σώματα με 3D-effect και τεχνολογία Edge Light.



Διαθέτει το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων με μια κίνηση (Renault One-Touch), το οποίο επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές. Μάλιστα, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του που η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από δύο διαφορετικά σημεία: το πίσω μέρος του χώρου αποσκευών και το σύστημα infotainment, R-LINK 2.

Παράλληλα, είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που διαθέτει μια μεγάλη συρόμενη κονσόλα χωρητικότητας 13 λίτρων. Για τους εμπρός επιβάτες, η κονσόλα προσφέρει χώρο αποθήκευσης που κλείνει με ένα συρόμενο κάλυμμα και υποβραχιόνιο με 2 θύρες USB και 1 aux. Αντίστοιχες είναι και οι παροχές για τους πίσω επιβάτες με μια επιπλέον πρίζα 12V.

Ο χώρος αποσκευών του SCENIC έχει όγκο 572 λίτρων, που είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του.

Εφοδιάζεται με δύο σύγχρονους κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ. Στην έκδοση βενζίνης, o 4κύλινδρος turbo 1.3 TCe αποδίδει 140 ίππους και 24,4 χλγμ.  ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Μέση κατανάλωση από 5,5 λίτρα/100 χλμ., τελική ταχύτητα 196 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6΄΄ (έκδοση EDC).

Στην έκδοση ντίζελ, ο 1.7 Blue dCi αποδίδει 120 ίππους και το κορυφαίο νούμερο της τάξης των 30,6 χλγμ. ροπής στις 1.750 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 6 σχέσεων. Μέση κατανάλωση μόλις 4,3 λίτρα/100 χλμ

Το νέο Renault Scenic διατίθεται στην ελληνική αγορά στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση INTENS, με τιμή από 28.190 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v