Καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης στο νέο Audi Α3 Sportback

Η νέα γενιά του Audi Α3 Sportback, διακρίνεται για την ευρεία εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας.
Καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης στο νέο Audi Α3 Sportback

Μπορεί να μας εκνευρίζουν καμία φορά, αλλά είναι για το καλό μας. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε ένα ελιγμό γιατί τελικά μάλλον πρόκειται για μια επικίνδυνη ενέργεια. Μας προσέχουν και μας παρακολουθούν σαν να είμαστε μωρόν δυο μηνών στη κούνια μας.

Αναφερόμαστε στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που καθημερινά εμπλουτίζονται με νέες λειτουργίες.

Η Audi, έχει δημιουργήσει καινοτομικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας. Μάλιστα στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού των μοντέλων και των υπηρεσιών της, δανείζεται την τελευταία λέξη τη τεχνολογίας από τις ναυαρχίδες του στόλου της και τις εφαρμόζει ακόμη και στα πιο μικρά σε μέγεθος αυτοκίνητα της.

Η νέα γενιά του Audi Α3 Sportback, που λανσάρεται τώρα στην ελληνική αγορά, διακρίνεται για την ευρεία εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας. Διαθέτει εκτεταμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, πολλά από τα οποία προέρχονται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ενδεικτικά, εξοπλίζεται με εμπρόσθιο ραντάρ με γωνία ανοίγματος 60 μοιρών που μπορεί να μετρήσει μέχρι πλάτος 160 μέτρων, δύο αισθητήρες πίσω ραντάρ, καθένας με εμβέλεια 70 μέτρα, μπροστινή κάμερα, δώδεκα αισθητήρες υπερήχων, καθώς και τέσσερις κάμερες προβολής περιβάλλοντος.

Στο στάνταρ σύστημα Audi pre sense front, η κάμερα συνεργάζεται με το μπροστινό ραντάρ. Αυτό επιτρέπει στο A3 Sportback να αποφεύγει ατυχήματα με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες μπροστά από το αυτοκίνητο ή τουλάχιστον να μειώνει τη σοβαρότητα τέτοιων ατυχημάτων.



Το σύστημα δημιουργεί μια οπτική, ακουστική και απτική προειδοποίηση στον οδηγό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιεί το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης collision avoidance assist είναι ένα άλλο στάνταρ σύστημα ασφαλείας. Διευρύνει το φάσμα λειτουργίας  του Audi pre sense front και βοηθά τον οδηγό να αποφύγει ένα εμπόδιο. Η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας lane departure warning εκτελεί επίσης διορθώσεις διεύθυνσης για να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο δεν εγκαταλείπει τη λωρίδα του.

Το adaptive cruise assist, ως μέρος του πακέτου υποβοήθησης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive cruise assist, ACA), το πιο περίπλοκο σύστημα για το νέο A3 Sportback, το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα ελέγχου διεύθυνσης, επιτάχυνσης και φρεναρίσματος του οδηγού σε μεγάλο βαθμό μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα.

Το ACA περιλαμβάνεται σε αυτό που είναι γνωστό ως Assist Package και είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Περιλαμβάνει τιμόνι με αισθητήρες αφής, με πλεονέκτημα ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να εφαρμόζει κάποια πίεση στο τιμόνι, αλλά απλά το αγγίζει ελαφρά για να διατηρήσει την ενεργή λειτουργία του συστήματος.

Η γκάμα του νέου Audi Α3 Sportback ξεκινά από τα 22.430 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v