Φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα

Από φέτος όλα τα μοντέλα της Volvo θα έχουν ανώτατο όριο ταχύτητας 180 χλμ./ώρα.
Φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα

Λατρεύουμε την αυτοκίνηση και την ταχύτητα. Πατάμε βαθιά το γκάζι και ακούμε την μηχανή να ουρλιάζει. Τουλάχιστον να τρέχουμε όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες κυκλοφορίας και ποτέ, μα ποτέ να μην ξεπερνάμε τα όρια στις πόλεις γιατί υπάρχουν πεζοί, παιδάκια, μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες που είναι ανυπεράσπιστοι ακόμη και στην πιο μικρής έντασης σύγκρουση.

Η Volvo, εκδήλωσε το πραγματικό της ενδιαφέρον για την ασφάλεια από το μακρινό 1927. Είναι στο DNA της η προστασία των επιβατών και των πεζών. Και για να μην την αδικήσουμε, να τονίσουμε ότι είναι μια από τις ελάχιστες μάρκες που κάνουν δοκιμές πρόσκρουσης με ανδρείκελα τα οποία προσομοιάζουν σε γυναίκες και παιδιά. Συνήθως, οι περισσότερες δόκιμες στις αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται με τα πρότυπα των ανδρών.

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, η ταχύτητα είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στα αποτελέσματα που διαμορφώνονται μετά από μια σύγκρουση. Ακόμη και με 20 χλμ./ώρα αν χτυπήσει ένα αυτοκίνητο έναν πεζό, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του.

Η Volvo, πήρε μια απόφαση που δείχνει την ευαισθησία της για την ασφάλεια και που ίσως να δυσαρεστήσει μερίδα οδηγών. όμως, όταν και οι «θερμόαιμοι» οδηγοί βλέπουν το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών τους και δέχονται το «ευχαριστώ» από τους πεζούς, θα ξεχάσουν το νέο όριο στη ταχύτητα. ΄Τι πιο ωραίο, να φθάσουν ασφαλείς και ήρεμοι στον προορισμό τους και να απολαύσουν με τα παιδιά τους την φύση το δάσος, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία; Τι άλλο να θέλουμε από την προσπάθεια μας να είμαστε ασφαλείς;



Από το 2020 όλα τα μοντέλα της Volvo, θα έχουν ανώτατο όριο ταχύτητας 180 χλμ./ώρα, μια κίνηση που αποσκοπεί στην επισήμανση των κινδύνων της ταχύτητας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2020, τα αυτοκίνητα της Volvo θα περιλαμβάνουν κάμερες εντός του αυτοκινήτου και άλλους αισθητήρες που παρακολουθούν τον οδηγό και επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να παρέμβει εάν ένας σαφώς μεθυσμένος ή αποσπασμένος οδηγός δεν ανταποκρίνεται σε προειδοποιητικά σήματα και διακινδυνεύει ένα ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα, προστέθηκε και το «μαγικό» σύστημα Key Key. Το χαρακτηρίζουμε «μαγικό» γιατί δεν υπάρχει οδηγός στον κόσμο που να μην νοιώσει πιο ήσυχος όταν δίνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στα παιδιά του και σε μέλη της οικογένειας του, τα οποία δεν έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους από την υψηλή ταχύτητα. έτσι, εκτός από το ανώτατο όριο ταχύτητας, κάθε αυτοκίνητο της Volvo θα διαθέτει τώρα ένα Care Key, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς της Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, για παράδειγμα πριν δανείσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλα μέλη της οικογένειας ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

Μαζί, ο περιορισμός ταχύτητας και το Care Key στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τους κινδύνους της ταχύτητας, υπογραμμίζοντας τη θέση της Volvo ως παγκόσμιου ηγέτη στην ασφάλεια. Και τα δύο χαρακτηριστικά δείχνουν πώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να αναλάβουν ενεργή ευθύνη για την προσπάθεια επίτευξης μηδενικών θανάτων από την κυκλοφορία, υποστηρίζοντας την καλύτερη συμπεριφορά του οδηγού.

«Πιστεύουμε ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει την ευθύνη να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας», δήλωσε ο Malin Ekholm, επικεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars. «Η τεχνολογία περιορισμού της ταχύτητάς μας και ο διάλογος που ξεκίνησε, ταιριάζουν σε αυτήν τη σκέψη. Ο περιορισμός ταχύτητας και το Care Key βοηθούν τους ανθρώπους να αντανακλούν και να συνειδητοποιούν ότι η ταχύτητα είναι επικίνδυνη, παρέχοντας παράλληλα επιπλέον ηρεμία και υποστήριξη καλύτερης συμπεριφοράς οδηγού. "

Το ανώτατο όριο ταχύτητας έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενο από τότε που ανακοινώθηκε, με ορισμένους παρατηρητές να αμφισβητούν τα δικαιώματα των κατασκευαστών αυτοκινήτων να επιβάλλουν τέτοιους περιορισμούς μέσω της διαθέσιμης τεχνολογίας.

Η Volvo πιστεύει ότι έχει την υποχρέωση να συνεχίσει την παράδοσή της να είναι πρωτοπόρος στη συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων να αναλαμβάνουν δράση που μπορεί τελικά να σώσει ζωές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει απώλεια δυνητικών πελατών.

Το πρόβλημα με την ταχύτητα είναι ότι πάνω από ορισμένες ταχύτητες, η τεχνολογία ασφάλειας στο αυτοκίνητο και ο έξυπνος σχεδιασμός υποδομών δεν είναι πλέον αρκετά για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν όρια ταχύτητας στις περισσότερες δυτικές χώρες, ωστόσο η ταχύτητα παραμένει πανταχού παρούσα και ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους θανάτων στην κυκλοφορία. Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν κλήσεις υψηλής ταχύτητας κάθε χρόνο.

Η έρευνα δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι έχουν κακή κατανόηση των κινδύνων από την ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι οδηγούν συχνά πολύ γρήγορα και έχουν κακή προσαρμογή στην ταχύτητα σε σχέση με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v