Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq iV

Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μάρκας.
Αποκαλύφθηκε το ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq iV

Το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Skoda, περιλαμβάνει και την κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV Enyaq iV. Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, αποκαλύφθηκε και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μάρκας που ενστερνίζεται τις τάσεις της μεγαλύτερης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του  Volkswagen Group.

Το αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου με τα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά θα βρίσκεται στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021. Προσεχώς θα ανακοινωθούν οι τιμές του και θα ανοίξει η λίστα των παραγγελιών.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda, βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση MEB, του Volkswagen Group.



Τα κυριότερα σημεία

Τρεις χωρητικότητες μπαταρίας, πέντε επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 148 έως 306 ίππους και πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. Αυτονομία έως 510 χλμ. στον κύκλο WLTP. Μπορεί να σύρει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 κιλά (κλίση 8%) ή 1.200 κιλά (κλίση 12%).

Εκτός από τον κινητήρα στον πίσω άξονα, τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα που μεταφέρει τη ροπή των 425 και 460 Nm αντίστοιχα στο δρόμο μέσω των τεσσάρων τροχών.

Μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, στην οποία περιλαμβάνεται το Travel Assist, το οποίο έχει πλέον ακόμη περισσότερες λειτουργίες, καθώς και τηλεχειριζόμενο και προγραμματιζόμενο τρόπο στάθμευσης.

Το νέο concept των Design Selection αντικαθιστά τα κλασικά επίπεδα εξοπλισμού και θέτει νέα πρότυπα για το εσωτερικό. Κάθε Design Selection, παρέχει ένα καλαίσθητο εσωτερικό.

Στις 13 ίντσες, η κεντρική οθόνη είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη σε μοντέλο της μαρκας. Επιπλέον, το ολοκαίνουργιο SUV είναι πάντα και έξυπνα συνδεδεμένο. Η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός του εσωτερικού μπορούν να ελεγχθούν εύκολα εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής Skoda Connect.

Το My Skoda Powerpass διασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να επαναφορτίσουν τα οχήματά τους στα περισσότερα σημεία φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας μόνο μία κάρτα. Προσφέρονται τρεις εκδόσεις του wallbox Skoda iV για φόρτιση στο σπίτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v