Κάνε αλκοτέστ πριν οδηγήσεις

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζεται σοβαρά η πρόταση να κάνουν αλκοτέστ οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν την οδήγηση.
Κάνε αλκοτέστ πριν οδηγήσεις
Μέχρι τώρα κανένας οδηγός δεν μπορεί να νικήσει το αλκοόλ. Οι παρενέργειες του αλκοόλ είναι μεγάλες και μειώνουν δραστικά τις ικανότητες ακόμη και του πιο έμπειρου οδηγού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζεται σοβαρά η πρόταση να κάνουν αλκοτέστ οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν την οδήγηση. Τα Alcolocks θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα για να σταματήσουν τους αυτοκινητιστές να ξεκινούν τον κινητήρα, πριν περάσουν με επιτυχία τις δοκιμές αναπνοής. Η αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, λόγω μέθης έφθασε το 3%.

Οι ειδικοί ζήτησαν να γίνουν περισσότερα για τον περιορισμό του αριθμού των οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Προτείνουν να τοποθετηθούν ειδικές συσκευές μέτρησης της αναπνοής του οδηγού στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι οδηγοί οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να εισαχθούν το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους Times.

Η Seat εισήγαγε την καινοτομία των αυτοκινήτων ενσωματωμένα alcolocks το 2017.

Το σύστημα επιτρέπει στον κινητήρα του οχήματος να εκκινεί μόνο εάν όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου έχουν στερεωμένες τις ζώνες ασφαλείας τους και ο οδηγός έχει περάσει ένα τεστ αναπνοής.

Μόλις ο οδηγός κάνει το τεστ για το αλκοόλ, μια ένδειξη στην οθόνη ψυχαγωγίας τους ενημερώνει εάν είναι πάνω ή κάτω από το όριο που έχει καθορισθεί από την πολιτεία.

Για να μην κάνει το τεστ κάποιος άλλος επιβάτης και έτσι να  ξεγελαστεί το σύστημα, υιοθετήθηκε και μια ακόμη λειτουργία  παρακολούθησης των ματιών του οδηγού κατά την διάρκεια του τεστ και της οδήγησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v