Ο εξηλεκτρισμός οδηγεί την Jeep

Κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες και κορυφαία φιλικότητα προς το περιβάλλον, εξασφαλίζει ο εξηλεκτρισμός της φημισμένης μάρκας SUV Jeep.
Ο εξηλεκτρισμός οδηγεί την Jeep
Κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες και κορυφαία φιλικότητα προς το περιβάλλον, εξασφαλίζει ο εξηλεκτρισμός της φημισμένης μάρκας SUV Jeep. Η τεχνολογία Plug-in Hybrid οδήγησε στα καλύτερα, από πλευράς επιδόσεων και οδηγικής εμπειρίας, Jeep Renegade και Jeep Compass που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επανάσταση σε επίπεδο τετρακίνησης στα σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας της μάρκας. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του 4xe προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση και δυνατότητες off-road, με τα νέο μοντέλα της Jeep να προσφέρουν μια τέλεια ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας, οδηγικής ευχαρίστησης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Τόσο το Jeep Renegade 4xe, όσο και το Compass 4xe εφοδιάζονται με έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox), ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 50 χλμ.



Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 130 ή 180 ίππους και σε συνδυασμό με τους 60 ίππους του ηλεκτρικού κινητήρα η συνολική απόδοση φτάνει τους 190 (έκδοση Limited) ή τους 240 ίππους (εκδόσεις S και Trailhawk). Σε επίπεδο ροπής ο κινητήρας εσωτερικής καύσης προσφέρει 270 Nm και ο ηλεκτροκινητήρας 250 Nm. Τα παραπάνω δεδομένα εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί περίπου 7,5’’ και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα (αμιγώς ηλεκτρική κίνηση) και τα 200 χλμ./ώρα (υβριδική κίνηση).

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του Plug-in Hybrid συστήματος της Jeep

Οι θρυλικές εκτός δρόμου ικανότητες των οχημάτων της Jeep, εξασφαλίζονται από το σύστημα Jeep Active Drive Low που εφοδιάζει όλα τα Renegade 4xe και Compass 4xe. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία ενισχύει επιπλέον αυτή την ικανότητα με το συνδυασμό των δύο κινητήρων να προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή. Για παράδειγμα στην κορυφαία -σε επίπεδο δυνατοτήτων off-road- έκδοση Trailhawk 4xe, η συνολική απόδοση των 240 ίππων συνδυάζεται με μια αύξηση έως 50% στη ροπή σε σχέση με το αντίστοιχο Trailhawk με τον κινητήρα 2.0MTJ 170 ίππων. Την ίδια στιγμή η τεχνολογία 4xe παρέχει κίνηση στον πίσω άξονα μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ανεξάρτητη διαχείριση της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες με έναν τρόπο που είναι πιο άμεσος και αποτελεσματικός σε σχέση με οποιοδήποτε μηχανικό σύστημα.



Jeep Selec-Terrain

Το σύστημα Jeep Active Drive Low συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία Hill Descent Control και έχει 5 επιλογές:

• Auto: η βασική λειτουργία που είναι ιδανική για κίνηση στην άσφαλτο και βατές εκτός δρόμου διαδρομές.

• Sport: με έμφαση ώστε και οι δύο κινητήρες να προσφέρουν τη μέγιστη απόδοση και οδηγική απόλαυση. Εκτός από τη χαρτογράφηση των κινητήρων, επενεργεί επίσης στη ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.

• Snow: για περισσότερο έλεγχο σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής πρόσφυσης, όπως σε χιόνι και παγετό.

• Sand/Mud: για μέγιστη πρόσφυση σε δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, όπως στην άμμο ή σε επιφάνειες με πολύ λάσπη.

• Rock (διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Trailhawk): η συγκεκριμένη λειτουργία συνδυάζεται αποκλειστικά με την επιλογή 4WD Low και παρέχει τη μέγιστη πρόσφυση σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές που πιθανά απαιτούν και την υπέρβαση εμποδίων, όπως μεγάλους βράχους.

Οι παραπάνω λειτουργίες συνδυάζονται με δύο προγράμματα για το σύστημα τετρακίνησης:

• 4WD Lock: εμπλέκει μόνιμα της τετρακίνηση σε ταχύτητες έως 15χλμ./ώρα με συνεχή παροχή ροπής και στους δύο άξονες. Σε σχέση με το παραδοσιακό μηχανικό σύστημα η απόκριση του πίσω ηλεκτροκινητήρα παρέχει άμεσα ροπή, ενώ ο μπροστά ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια παρέχει πάντα ενέργεια στον πίσω ηλεκτροκινητήρα ανεξάρτητα από τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας.

• 4WD Low: για ακραίες συνθήκες ώστε να αξιοποιούνται στο μέγιστο τα αποθέματα ροπής και των δύο κινητήρων σε δύσβατα εδάφη. Στην έκδοση Trailhawk η επιλογή Rock του Selec-Terrain μπορεί να επιλεγεί μόνο σε συνδυασμό με το 4WD Low.

Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (“Limited”, “S” και “Trailhawk”) σε δύο επίπεδα ισχύος (190 ή 240 ίππους) και έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας και φόρτισης, όπως το easyWallbox.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v