Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν την ασφάλεια των αυτοκινήτων

Με περισσότερους από 36.000 θανάτους από τροχαία ατυχήματα το 2019, η Εθνική Οδική Ασφάλεια Κυκλοφορίας καθορίζει νέα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας.
Οι ΗΠΑ επανεξετάζουν την ασφάλεια των αυτοκινήτων
Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Μεταφορών, ανακοίνωσε ότι θα ελέγξει την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών προτύπων ασφάλειας οχημάτων, σημειώνοντας ότι περισσότεροι από 36.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα το 2019.

Ξεκινά μια ανασκόπηση των προσπαθειών της Εθνικής Οδικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας (NHTSA) για τον καθορισμό και την επιβολή των Ομοσπονδιακών Προτύπων Ασφάλειας Μηχανοκίνητων Οχημάτων (FMVSS).

Το NHTSA ανέφερε ότι «θα συνεργαστεί με το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή για την παροχή τυχόν σχετικών πληροφοριών που ζητούνται».

Τον Μάρτιο, το NHTSA πρότεινε σαρωτικές αλλαγές στις απαιτήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων χωρίς ανθρώπινο έλεγχο. Πρότεινε την επανεγγραφή 11 προτύπων ασφάλειας οχημάτων που απαιτούν παραδοσιακούς χειρωνακτικούς ελέγχους.

Το NHTSA πρότεινε αναθεωρητικούς κανόνες για την προστασία επιβατών, χειριστήρια τιμονιού, υαλοπίνακες, κλειδαριές πορτών, συστήματα καθισμάτων, προστασία πλευρικής πρόσκρουσης, αντοχή στη θραύση οροφής και συστήματα αγκύρωσης παιδικού συστήματος.

Εταιρείες όπως η General Motors, η Alphabet Inc της Waymo, η Uber Technologies Inc και η Ford Motor δοκιμάζουν αυτοματοποιημένα οχήματα.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο οποίος ήταν αναπληρωτής διαχειριστής του NHTSA κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, δήλωσε ότι ο οργανισμός υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε να υιοθετήσει σημαντικούς κανονισμούς που σώζουν τη ζωή των πολιτών.

«Αυτή είναι μια σαφής αποτυχία εκπλήρωσης της αποστολής του NHTSA για τη διάσωση ζωών και την πρόληψη τραυματισμών, ειδικά όταν θεωρείτε ότι υπάρχουν τεχνολογίες εκεί έξω που θα μπορούσαν να μειώσουν τον ετήσιο αριθμό θανάτων στο μισό», δήλωσε ο Φρίντμαν.

Χρειάζεται συχνά χρόνια για να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές ή να υιοθετηθούν νέα πρότυπα ασφαλείας για τα αυτοκίνητα οχήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2018, το NHTSA ολοκλήρωσε τους κανόνες ασφάλειας που απαιτούνται για την χρήση των «ήσυχων αυτοκίνητων» όπως τα αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα. Οφείλουν οι κατασκευαστές να τα εφοδιάσουν με συστήματα ήχου για να προειδοποιούν τους πεζούς για την προσέγγισή τους, αφού το Κογκρέσο ζήτησε κανόνες το 2010.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v