Νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της Hyundai

Η Hyundai, μια μάρκα με έντονη κινητικότητα στα οικολογικά αυτοκίνητα πήρε την μεγάλη απόφαση.
Νέα μάρκα για τα ηλεκτρικά της Hyundai
Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει κάθε τι που ξέρουμε για το αυτοκίνητο και την μετακίνηση μας. Η πρόκληση είναι μεγάλη και το πεδίο αχαρτογράφητο. Ακόμη και οι κολοσσοί στο κλάδο του αυτοκινήτου τα έχουν βρει σκούρα.

Για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις δυσκολίες και τις αλλαγές που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια, δημιουργούνται νέες μάρκες από τις υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Hyundai, μια μάρκα με έντονη κινητικότητα στα οικολογικά αυτοκίνητα πήρε την μεγάλη απόφαση. Αναπτύσσει μια νέα μάρκα η οποία θα περιλαμβάνει μόνο τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Της έδωσε την πιο κατάλληλη ονομασία, Ioniq. Με αυτή την ενέργεια της θέλει να θυμίζει σε όλους ότι το δικό της μοντέλο Ioniq, είναι το πρώτο καινοτομικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει την ικανότητα να αξιοποιείτε όλα τα διαθέσιμα καύσιμα. Το πρώτο και μοναδικό μοντέλο στον κόσμο που προσφέρει μια επιλογή από τρεις οικολογικές μονάδες παραγωγής ενέργειας – hybrid electric, plug-in hybrid και battery electric - σε έναν τύπο αμαξώματος.

Και για να κάνει ΄΄μπαμ΄΄ η ενέργεια της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, γιόρτασε το λανσάρισμα της μάρκας Ioniq, μετατρέποντας το London Eye σε ένα τεράστιο γράμμα «Q» χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά φώτα λίγο πριν από την επίσημη επαναλειτουργία του διάσημου αξιοθέατου.

Με την λειτουργία του να έχει σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, στην κατά τα άλλα πολυσύχναστη πόλη του Λονδίνου, η Hyundai φέρνει νέα ενέργεια στην πόλη φωτίζοντας και θέτοντας πάλι σε λειτουργία ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα.

Η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών (EV) οχημάτων με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα, με τους ζυγούς αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τα sedan και τους μονούς αριθμούς για τα SUV.



Το πρώτο μοντέλο με το εμπορικό σήμα Ioniq θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους 5 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Το 5 βασίζεται στο concept EV '45', τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) του 2019 στη Φρανκφούρτη ως φόρο τιμής στο πρώτο της πρωτότυπο αυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές του Ioniq 5 εμπνεύστηκαν από το παρελθόν και ενσωμάτωσαν παραμετρικά pixel αιχμής, ένα μοναδικό στοιχείο σχεδίασης που οι σχεδιαστές της Hyundai θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν στα μελλοντικά μοντέλα.

Το 2022, θα παρουσιάσει το sedan 6, το οποίο βασίζεται στο νεότερο concept car της εταιρείας το EV ‘Prophecy’, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει το 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024. Ο εμβληματικός εξωτερικός σχεδιασμός του Prophecy χαρακτηρίζεται από την αεροδυναμική σιλουέτα του.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο όμιλος στοχεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα και να πάρει μερίδιο 10% για να γίνει ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων παγκοσμίως έως το 2025.

Σύμφωνα με τη «Στρατηγική 2025», η Hyundai Motor Company στοχεύει να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον έως το 2025, με 560.000 πωλήσεις οχημάτων EV εκτός από τις πωλήσεις FCEV οχημάτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v