Από 37.990 ευρώ το Hyundai Kona Electric

Το Kona Electric ενισχύει την ηγετική θέση της Hyundai στην κατηγορία των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων.
Από 37.990 ευρώ το Hyundai Kona Electric

Η Hyundai, λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό Kona, που ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων (eco-cars). Η Hyundai είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη που παρουσίασε ένα πλήρως ηλεκτρικό compact SUV. Το νέο πλαίσιο εξασφαλίζει την ενσωμάτωση των μπαταριών χωρίς να επηρεάζονται οι χώροι στο εσωτερικό.

Δυο κινητήρες

Διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων, προσφέροντας έναν από τους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες. Η έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh έχει αυτονομία 449 χλμ. (μικτός κύκλος κατά WLTP) και 619 χλμ. εντός πόλης, με μέγιστη απόδοση 204 ίππους. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,9 ΄΄.

Αντίστοιχα, με την μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 305 χλμ. (μικτός κύκλος κατά WLTP) καθώς και 453 χλμ. εντός πόλης. Εδώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ιππους και την ίδια πανίσχυρη ροπή 39,8 χλγμ.

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB.

Στην εξωτερική σχεδίαση, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης από το συμβατικό Kona αποτελεί η κλειστή μάσκα που εξασφαλίζει μια καθαρή και κομψή εμφάνιση, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου με συντελεστή μόλις cd 0,288. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του πρόσθιου σχεδιασμού του είναι το LED Composite Light.

Επιλογέας shift by wire

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα συνδυάζει τα κουμπιά P, N, D και R με τον επιλογέα shift by wire. Ο καινούργιος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών εμφανίζει στοιχεία όπως ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ροή ενέργειας και επιλογή κίνησης. Ανάλογα με την επιλογή κίνησης, το χρώμα του φόντου και οι ενδείξεις προσαρμόζονται προκειμένου να παρέχουν πάντα τις πιο σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το head-up display (HUD) προβάλλει τις σχετικές πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 332 έως 1.114 λίτρα.

Διαθέτει μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων διασύνδεσης, όπως το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,25” που ενσωματώνει δορυφορική πλοήγηση με χάρτες 40 χωρών και δωρεάν ανανέωση, μέσα συνδεσιμότητας, καθώς και τα Apple CarPlay και Android Auto.

Συστήματα ασφάλειας

Εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, που αποτελούν τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Μεταξύ αυτών τα Forward Collision Avoidance Assist with Pedestrian Detection (Υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών), Blind Spot Collision Warning including Rear Cross Traffic Collision Warning (Προειδοποίηση τυφλού σημείου και κάθετης κίνησης με όπισθεν), Lane Keeping Assist (Υποβοήθηση παραμονής σε λωρίδα κυκλοφορίας), Driver Attention Warning (Έλεγχος κατάστασης οδηγού), Intelligent Speed Limit Warning (Προειδοποίηση ορίων ταχύτητας), Lane Following Assist (Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας), High Beam Assist (Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων), καθώς και έξυπνο Cruise Control με σύστημα Stop & Go (SCCw/ S & G). Σημειώνουμε ότι οι δύο τεχνολογίες Lane Following Assist (Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας) και έξυπνο Cruise Control με σύστημα Stop & Go (SCCw/ S & G) προσφέρουν στο ηλεκτρικό SUV της Hyundai την προηγμένη εμπειρία της ημιαυτόματης οδήγησης.

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμο σε τέσσερις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις: Premium 39kWh, Premium 64kWh, Distinctive 64kWh και Limited 64kWh.

Κοστολογήθηκε στα 37.990 ευρώ η έκδοση Premium 39 kWh, Premium 64 kWh στα 42.990, Distinctive 64kWh στα 45.990 και Limited 64kWh στα 48.990 ευρώ. Οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν κανένα όφελος κρατικού προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v