Ποια κατηγορία αυτοκινήτων άντεξε και στη πανδημία

Η προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων στα SUV, ανέδειξε αυτή την κατηγορία σε πρωταγωνιστή στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.
Ποια κατηγορία αυτοκινήτων άντεξε και στη πανδημία

Η πανδημία επηρέασε αρνητικά και την αγορά των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα και οι έμποροι αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις ζημίες.

Ευτυχώς που η κίνηση τον Ιούνιο ήταν ικανοποιητική ενώ ανάλογες τάσεις εκδηλώνονται και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τον Ιούνιο πουλήθηκαν 8.249 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Η μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 37,2 %.

Στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου, η πτώση άγγιξε το 44,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν φέτος στις 36.570 μονάδες.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των στοιχείων που έγινε από τον ΣΕΑΑ και δείχνει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου αυτή την δύσκολη εποχή όπου όλες οι οικονομικές ενέργειες αναθεωρούνται λόγω της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας και της επίδρασης της σε όλες τις δραστηριότητες.

Η προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων στα SUV, ανέδειξε αυτή την κατηγορία σε πρωταγωνιστή και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, παρά την αρνητική επίδραση της πανδημίας. Ειδικότερα, η οικογένεια των B SUV σημείωσε άνοδο το εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 6,8%. Η οικογένεια των μεγαλύτερων C SUV κινήθηκε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα φθάνοντας το 8,3%. Στη σύγκριση με το εξάμηνο η B SUV είχε ανοδική τάση 7,4%, την υψηλότερη απόδοση από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Η C SUV, σημείωσε ανοδική τάση 5,4% στο εξάμηνο.

Στη Κατηγορία B Suv, Συμμετέχουν Τα Εξής Μοντέλα: Volkswagen T‐Cross, Volkswagen T‐Roc, Hyundai Kona, Peugeot 2008, Audi Q2, Kia Stonic, Suzuki Vitara, Skoda Kamiq, Seat Arona, Nissan Juke, Jeep Renegade, Citroen C3 Aircross, Ford Puma, Dacia Sandero, Ford Ecosport,  Renault Captur, Fiat 500x, Citroen Ds3 Crossback.

Στη Κατηγορία C Suv Συμμετέχουν Τα Εξής Μοντέλα: Nissan Qashqai, Toyota C‐Hr, Peugeot 3008, Dacia Duster, Bmw X2‐Series, Volvo Xc40, Audi Q3, Bmw X1‐Series, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, Skoda Karoq,Kia New Sportage, Opel Grandland X, Citroen C5 Aircross, Suzuki Sx4, Kia Xceed, Renault Kadjar, Mercedes Gla, Jeep Compass, Land Rover Range Rover Evoque, Honda Hr‐V, Lexus Ux, Mazda Cx‐30, Ford Kuga, Jaguar E‐Pace, Mitsubishi Asx, Seat Ateca, Subaru Xv, Mazda Cx‐5.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v