Η Tesla υπόσχεται πλήρη αυτόνομη οδήγηση

Η Tesla, ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ κοντά» στην αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 5, ήτοι ο οδηγός είναι… διακοσμητικό αντικείμενο.
Η Tesla υπόσχεται πλήρη αυτόνομη οδήγηση

Η αυτόνομη οδήγηση είναι η σημαντικότερη καινοτομία στη χρήση του αυτοκινήτου. Η ιδέα να κινείται το αυτοκίνητο χωρίς την δική μας παρέμβαση είναι παλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια σημειώνεται πρόοδος στην εξέλιξη της πολύπλοκης τεχνολογίας. Τα δυστυχήματα και οι αστοχίες περιλαμβάνονται στο φάκελο της αυτόνομης οδήγησης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες πασχίζουν να δημιουργήσουν το ασφαλές αυτοκίνητο που θα πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και οπού αλλού επιλέξει ο οδηγός χωρίς να κάνει ούτε μια διόρθωση στη πορεία του.

Τα πρώτα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης είναι ήδη διαθέσιμα σε πολλά καινούργια μοντέλα, αλλά τώρα ήρθε η είδηση που αφορά όλους τους οδηγούς.



Η Tesla, ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ κοντά» στην αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 5. Πρόκειται για το επίπεδο όπου ο οδηγός είναι ένα διακοσμητικό αντικείμενο μέσα στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Αν όλα πάνε καλά, ο οδηγός θα μπορεί να διαβάζει από την ταμπλέτα του τις ειδήσεις, να απαντά στα μηνύματα, στα emails, ακόμη και να κοιμάται για να ξυπνήσει φρέσκος και ξεκούραστος λίγο πριν το αυτοκίνητο σταθμεύσει στη θέση που βρήκε μόνο του στα διαθέσιμα παρκινγκ, με ασφάλεια. Τι απομένει; Να σερβίρει και πρωινό με ζεστό κρουασάν και ιταλικό espresso.

Ο κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ Tesla  είναι «πολύ κοντά» στην επίτευξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης επιπέδου 5, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Ελον Μασκ, αναφερόμενος στην ικανότητα πλοήγησης στους δρόμους χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού.

«Είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι το επίπεδο 5 ή ουσιαστικά η πλήρης αυτονομία θα συμβεί και νομίζω ότι θα συμβεί πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Mask σε παρατηρήσεις που έγιναν μέσω ενός βίντεο μηνύματος κατά την έναρξη του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης της Σαγκάης (WAIC).

«Παραμένω σίγουρος ότι θα έχουμε τη βασική λειτουργικότητα για την αυτονομία επιπέδου 5 φέτος.»

Αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Waymo και Uber Technologies, επενδύουν δισεκατομμύρια στον αυτόνομο κλάδο οδήγησης.

Ωστόσο, οι αναλυτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσαν ότι θα χρειαστεί χρόνος για την προετοιμασία της τεχνολογίας και το κοινό να εμπιστευτεί πλήρως τα αυτόνομα οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στην Καλιφόρνια κατασκευάζει αυτοκίνητα με ένα σύστημα υποστήριξης οδηγού Autopilot.

Η Tesla, αναπτύσσει επίσης νέα συστήματα προβολής θερμότητας ή ψύξης για να επιτρέψει την χρήση πιο προηγμένων υπολογιστών στα αυτοκίνητα, δήλωσε ο Mασκ.

Τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν ότι η Tesla πούλησε σχεδόν 15.000 sedan Model 3 από την Κίνα τον περασμένο μήνα.

Η Tesla έχει γίνει η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη αξία καθώς οι μετοχές της ανέβηκαν σε ρεκόρ και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε εκείνη της πρώην πρωτοπόρου Toyota.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v