Έρχονται τα υβριδικά Jeep

Η αμερικανική φίρμα ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για να οδηγήσουμε τον Σεπτέμβριο τα νέα υβριδικά μοντέλα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe.
Έρχονται τα υβριδικά Jeep
Η Jeep, η μάρκα σύμβολο των SUV και των οχημάτων που μας δίνουν απλόχερα την χαρά να φθάσουμε στην απάτητη παραλία και στα λαγκάδια που είναι κρυμμένα σε βουνά και ραχούλες, ενστερνίστηκε την ανάγκη για μείωση των ρύπων και αξιοποίηση της υβριδικής τεχνολογίας.

Η αμερικανική φίρμα που δημιούργησε το μοναδικό Wrangler, το ατίθασο 4Χ4, που έχουν στη συλλογή τους ακόμη και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι δίπλα στις ζηλευτές Ferrari, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για να οδηγήσουμε τον Σεπτέμβριο τα νέα υβριδικά μοντέλα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, αξιοποιούν την υψηλή απόδοση (έως 240 ίπποι), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία. Προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 50 γραμ./χλμ.) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απαιτώντας στον μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP μόλις 2,1 λίτρα/100χλμ.

Και τα δύο μοντέλα θα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία θα φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Ο Turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης θα συνεισφέρει στο σύνολο 274 χλγμ., ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 25,2 χλγμ. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων, θα εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 7,5’’. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200 χλμ./ωρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130 χλμ./ώρα. Με λιανική τιμή προ φόρων χαμηλότερη των 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων κάτω από 50 γραμ./χλμ., τα δύο πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep θα απαλλάσσουν τους χρήστες εταιρικών  αυτοκινήτων από την καταβολή φόρου για το εταιρικό τους αυτοκίνητο.

Η Κάρπαθος, η Φολέγανδρος, η Ιoς και τόσα άλλα μαγευτικά μέρη της Ελλάδας, είναι το πεδίο δράσης για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, οδηγώντας τα νέα, δυναμικά υβριδικά Jeep. Ο Σεπτέμβριος έρχεται…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v