Ανακάμπτουν οι πωλήσεις των ΙΧ

Ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο άγγιξε τις 8.332 μονάδες.
Ανακάμπτουν οι πωλήσεις των ΙΧ

Μετά την πρωτοφανή μείωση των πωλήσεων που παρατηρήθηκε στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων λόγω της καραντίνας και της πανδημίας, τον Ιούνιο σημειώθηκε ικανοποιητική κίνηση στις εκθέσεις αυτοκινήτων.

Ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων άγγιξε τις 8.332 μονάδες. Σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα η πτώση ήταν 36,6%. Πέρσι τον Ιούνιο πουλήθηκαν 13.133 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι έμποροι αυτοκινήτων είναι αισιόδοξοι και για την ανταπόκριση των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων τον Ιούλιο, καθώς υπάρχουν πραγματικές ανάγκες στους πολίτες για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου.



Την πρώτη θέση στη λίστα των πωλήσεων τον Ιούνιο, κατέλαβε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα ούτε τον Ιούνιο απώλεσε την επαφή με την κεφαλή της κούρσας των πωλήσεων. Η επίδοση της είναι εντυπωσιακή, αφού πούλησε 1.038 αυτοκίνητα με τα σήματα της. Απέσπασε το 12,5% της συνολικής πίτας των πωλήσεων, ενώ ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατάφερε να μειώσει την διαφορά της σε σχέση με την επίδοση του περσινού Ιουνίου. Η διαφορά μεταξύ των Ιουνίου του 2020 και του Ιουνίου του 2019 ήταν μόλις 0,7%. Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καταγράψει τέτοια εντυπωσιακή πορεία τον φετινό Ιούνιο. Παραμένει στη πρώτη θέση του πίνακα των συνολικών πωλήσεων του α΄ εξαμήνου του 2020, με 5.366 πωλήσεις, ποσοστό 14,6%.

Εύσημα και στην Peugeot. Η γαλλική φίρμα κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση για ένα ακόμη μήνα, επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση της στην αγορά. Ταξινόμησε 852 καινούργια αυτοκίνητα, καταλαμβάνοντας το 10,2% της αγοράς. Η διαφορά της σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν περιορισμένη, μόλις 27,3%. Κατέχει την δεύτερη θέση στην αγορά στην αξιολόγηση του α΄ εξαμήνου, με 3.695 πωλήσεις και ποσοστό 10,1%.

Την τριάδα κλείνει η VW. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 712 αυτοκίνητα, αυξάνοντας σημαντικά το πάρκο της στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό της ήταν 8,5%. Διαφορά σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα μόλις 25,4%. Τρίτη στο α’ εξάμηνο με 3.279 πωλήσεις και ποσοστό 8,9%.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις πωλήσεις όλων των μαρκών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, τον Ιούνιο 2020 και οι διάφορες από τον Ιούνιο 2019.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v