Επιταχύνεται η μετάβαση της Βρετανίας στην ηλεκτροκίνηση

Η βρετανική κυβέρνηση σταδιακά αλλάζει την πολιτική της και υποστηρίζει περισσότερο τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα υβριδικά.
Επιταχύνεται η μετάβαση της Βρετανίας στην ηλεκτροκίνηση
Η μετάβαση της Βρετανίας από το πετρέλαιο στην ηλεκτρική ενέργεια στις οδικές μεταφορές επιταχύνεται, έστω και με αργό ρυθμό, ενώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα αρχίσει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κατανάλωση πετρελαίου προς το τέλος της δεκαετίας.

Τα οχήματα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών (ULEV) αντιπροσώπευαν σχεδόν το 7% όλων των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στη Βρετανία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, από λίγο περισσότερο από 2% τις ίδιες περιόδους το 2019 και το 2018.

Τα ULEV, κυρίως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα με μικρότερο αριθμό που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, εκπέμπουν λιγότερο από 75 γραμ. CO2/χλμ.

Έχουν ταξινομηθεί σχεδόν 280.000 αυτοκίνητα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές, ενώ ήταν λιγότερα από 100.000 πριν από τρία χρόνια.

Στα τέλη Μαρτίου, υπήρχαν σχεδόν 110.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 155.000 υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα plug-in.

Η κυβέρνηση σταδιακά αλλάζει την πολιτική της και υποστηρίζει περισσότερο τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα υβριδικά, για να επιταχυνθεί η μείωση των ρύπων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Πέρσι, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταριών ξεπεράσαν τα υβριδικά για πρώτη φορά και οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η τάση θα οδηγήσει σε περαιτέρω ηλεκτροδότηση του στόλου τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, τα εξαιρετικά χαμηλής εκπομπής αυτοκίνητα όλων των τύπων εξακολουθούν να αποτελούν λιγότερο από το 1% των 32 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί, αλλά το ποσοστό έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι νέες ταξινομήσεις για τα αυτοκίνητα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 30-40% σε σύγκριση με αύξηση μόλις 1-2% για όλα τα αυτοκίνητα, γεγονός που συνεπάγεται ταχεία αύξηση της διείσδυσης στην αγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v