Το πρώτο premium SUV με ψηφιακή τεχνολογία OLED στα πίσω φώτα

Η νέα γενιά του Audi Q5 λανσάρει την ψηφιακή τεχνολογία OLED στα πίσω φώτα.
Το πρώτο premium SUV με ψηφιακή τεχνολογία OLED στα πίσω φώτα

Η τεχνολογία τρέχει με απίστευτη ταχύτητα και τα νέα αυτοκίνητα αποτελούν πλέον κινητά εργαστήρια εφαρμογής των πιο ευφάνταστων διατάξεων.

Η Audi, αναβαθμίζει συνεχώς τα μοντέλα της και αναζητά τις καλύτερες επιλογές για να ενισχύσει την προσπάθεια της και στον τομέα της ασφάλειας.

Το πιο εντυπωσιακό καινούργιο στοιχείο στη νέα γενιά του Audi Q5 είναι το λανσάρισμα της ψηφιακής τεχνολογίας OLED στα πίσω φώτα.

Η τεχνολογία φωτισμού OLED επόμενης γενιάς, είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Q5. Οι OLED είναι εξαιρετικά αποδοτικές οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός που δημιουργούν μια ομοιογενή επιφάνεια φωτός.

Τα προαιρετικά οπίσθια φώτα OLED χωρίζονται σε τρία πλακίδια από έξι τμήματα το καθένα, το οποίο επιτρέπει στους σχεδιαστές και προγραμματιστές της Audi να δημιουργήσουν διαφορετικά σχέδια φωτισμού και υπογραφές από ένα μόνο υλικό. Κατά την παραγγελία, οι πελάτες του Q5 μπορούν να επιλέξουν από τρεις υπογραφές οπίσθιου φωτισμού, σύμφωνα με τις οποίες κάθε υπογραφή έχει τα δικά της ειδικά σχέδια στην άφιξη και την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο.

Ο βασικός εξοπλισμός για το Q5 είναι τώρα προβολείς LED, με προαιρετικούς προβολείς LED matrix. Η έξυπνη, προσαρμόσιμη υψηλή δέσμη τους προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία χωρίς να θαμπώνει άλλους χρήστες του δρόμου.



Το νέο Audi Q5 διαθέτει πλατφόρμα Modular Infotainment τρίτης γενιάς (MIB 3), η οποία προσφέρει δέκα φορές την υπολογιστική ισχύ της προκατόχου της, MIB 2.

Η βάση της είναι ένας συμβατικός πίνακας ταμπλό με κεντρικό σύστημα πληροφοριών οδηγού ενώ στην κορυφή της γκάμας είναι το Audi virtual cockpit plus - μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης με τρεις διαφορετικές διατάξεις γραφικών. Ο οδηγός ελέγχει τις οθόνες μέσω ενός πολυλειτουργικού τιμονιού. Προαιρετικά, διατίθεται και head-up display.

Η κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών MMI είναι στάνταρ στο Q5. Ιδιαίτερα εύχρηστο μενού με αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο ή φωνητικό έλεγχο, με δυνατότητα πρόσβασης στο cloud, για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Οι υπηρεσίες Audi connect online services συνδέουν το Audi Q5 με το διαδίκτυο και την υποδομή κυκλοφορίας. Το σύστημα πλοήγησης προσφέρει δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Google Earth, πληροφορίες σχετικά με τη ροή της κυκλοφορίας και τις προβλέψεις κυκλοφορίας ενώ το νέο Q5 προσφέρει τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες σε οδηγό και επιβάτες (από ψηφιακό ραδιόφωνο DAB + έως την υπηρεσία Amazon Alexa και υπηρεσίες car-to-x, που εκτός άλλων εξασφαλίζουν - σε ορισμένες πόλεις - σύνδεση με τους φωτεινούς σηματοδότες για «οδήγηση στο πράσινο κύμα»).

Μια μεγάλη ποικιλία προσωπικών ρυθμίσεων - από συχνά χρησιμοποιούμενους προορισμούς πλοήγησης και θέση καθίσματος έως προτιμώμενα επίπεδα κλιματισμού - μπορεί να αποθηκευτεί σε έξι προφίλ χρήστη, με τα δεδομένα να αποθηκεύονται στο cloud και να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Το νέο Audi Q5 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v