Το όζον απολυμαίνει το αυτοκίνητο

Η εταιρεία ειδικευμένων μηχανημάτων Celette, λανσάρει την σειρά απολυμαντικών συσκευών Trioxyclean, που αξιοποιεί τις απολυμαντικές ιδιότητες του όζοντος.
Το όζον απολυμαίνει το αυτοκίνητο
Η πανδημία άλλαξε και το πρωτόκολλο καθαρισμού του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Η υψηλή μεταδοτικότητα του COVID 19, μας υποχρεώνει να προσέχουμε περισσότερο την υγιεινή μας και να ακολουθούμε πιστά τις εντολές του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, είναι αναγκαία και η φροντίδα του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου. Στο σαλόνι του αυτοκινήτου μας, περνάμε πολλές ώρες την ημέρα, ερχόμαστε σε επαφή με διαφορά αντικείμενα και αναπνέουμε τον αέρα από τον κλιματισμό.

Ο ΕΟΔΥ μας έχει ενημερώσει για τον συχνό καθαρισμό του εσωτερικού χώρου με διαφορά απολυμαντικά υλικά και σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να πιάνουμε το πρόσωπο μας με τα χεριά μας, αν δεν τα έχουμε πλύνει σχολαστικά με ζεστό νερό.

Οι επιστήμονες και οι εταιρείες κατασκευής ειδικών μηχανημάτων καθαρισμού και απολύμανσης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις νέες εφαρμογές που θα εξασφαλίσουν υψηλού βαθμού απολύμανση στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου. Τα διάφορα χημικά σκευάσματα, συνήθως προκαλούν φθορές στα υλικά του εσωτερικού χώρου(υφασμάτινες επενδύσεις, δερμάτινες επενδύσεις, στη στεφάνη του τιμονιού, στα πλαστικά του ταμπλό κ.α.).

Η γνωστή εταιρεία ειδικευμένων μηχανημάτων Celette, λανσάρει την σειρά απολυμαντικών συσκευών Trioxyclean, που αξιοποιεί τις απολυμαντικές ιδιότητες του όζοντος.

Το όζον (αγγλικά: ozone) ή τριοξυγόνο είναι μια τριατομική αλλομορφή του οξυγόνου, με χημικό τύπο O3. Είναι ένα ισχυρό οξειδωτικό μέσο και έχει πολλές βιομηχανικές και καταναλωτικές εφαρμογές που είναι σχετικές με την οξείδωση.  Το όζον μας βοηθά στην απολύμανση του αυτοκινήτου από ιούς, βακτήρια και ακάρεα. Το όζον επανέρχεται ουσιαστικά στο οξυγόνο μετά τη χρήση του. Αυτό το καθιστά πολύ περιβαλλοντικό φιλικό οξειδωτικό.

Απολύμανση από τον COVID 19

Το αέριο του όζοντος έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τον κορονοϊό SARS και τη δομή του νέου COVID 19. Συνήθως, οι ιοί είναι μικρά, ανεξάρτητα σωματίδια, κατασκευασμένα από κρυστάλλους και μακρομόρια. Το όζον καταστρέφει τους ιούς.

Επίσης, συμβάλει στη γρήγορη και πλήρως αποσύνθεση επιβλαβών πτητικών οργανικών ενώσεων μέσα στο αυτοκίνητο, όπως φορμαλδεΰδη, αμμωνία, βενζόλιο, TVOC (Σύνολο πτητικών οργανικών ενώσεων) κ.λπ., αποσμητικού, δυσάρεστων οσμων καπνού τσιγάρου, αλκοόλ κ.α.

Η γαλλική εταιρεία Celette, με πάνω από 65 χρόνια συνεργασία με τους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την παροχή καινοτόμου εξοπλισμού επισκευής και συντήρησης των αυτοκινήτων, δημιούργησε μια νέα σειρά μηχανημάτων υψηλών προδιαγραφών, η οποία αξιοποιεί τις ιδιότητες του όζοντος για την αποτελεσματική απολύμανση του εσωτερικού χώρου του αυτοκινήτου. Η νέα γκάμα των συσκευών που αποτελεί μια ακόμη καινοτομία της γαλλικής εταιρείας Celette, φέρει την ονομασία Trioxyclean. Η ναυαρχίδα της γκάμας είναι η συσκευή ιδιαίτερα υψηλών δυνατοτήτων Extensive βάρους 37 κιλών ενώ στην αμέσως επόμενη βαθμίδα τοποθετήθηκε η συσκευή πιο μικρών διαστάσεων αλλά με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά Portable βάρους 12 κιλά.

Η νέα σειρά των συσκευών απολύμανσης του εσωτερικού χώρου των αυτοκινήτων κάθε τύπου Trioxyclean, εισάγεται στην Ελλάδα από την αποκλειστική αντιπροσωπεία της γαλλικής εταιρείας Celette, Αδόσογλου ΑΒΕΤΕ, τηλ. 210 9220610.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v