Premium ποιότητα εσωτερικού στο Honda CR-V

Το Honda CR-V ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της ποιότητας του εσωτερικού και της ευρυχωρίας.
Premium ποιότητα εσωτερικού στο Honda CR-V

Το Honda CR-V διαθέτει φρέσκια κα προηγμένη εξωτερική σχεδίαση, με φαρδύτερους, πιο μυώδεις θόλους τροχών, πιο έντονες καμπύλες στο καπό και στα πίσω πλαϊνά πάνελ.

Aνεβάζει τον πήχη στον τομέα της ποιότητας του εσωτερικού, του προηγμένου χαρακτήρα και της ευρυχωρίας.

Η βέλτιστη αξιοποίηση χώρου υπογραμμίζεται από την ευρυχωρία που προσφέρει σε όλους τους επιβάτες, και από το φαρδύτερο, βαθύτερο χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη επιφάνεια φόρτωσης. Ένα νέο πάτωμα του χώρου αποσκευών δύο θέσεων επιτρέπει τη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας για μακρύτερα αντικείμενα, ενώ μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση για φόρτωση.

Η χρήση οριζόντιας αισθητικής στον πίνακα  οργάνων και στη διάταξη προάγει την αίσθηση ευρυχωρίας στη καμπίνα. Η σχεδίαση αποπνέει μία αίσθηση δύναμης και αντοχής, ενώ υλικά υψηλής ποιότητας ενισχύουν το premium περιβάλλον.

Ένα εκτενές και αριστοτεχνικά ραμμένο μαλακό πάνελ διατρέχει όλο το πλάτος της καμπίνας διαιρούμενο από ένα μαύρο γυαλιστερό ένθετο, ενώ και τα πάνω τμήματα των πάνελ θυρών φέρουν μαλακές επενδύσεις για την άνεση του οδηγού και του συνοδηγού. Η Honda έχει αυξήσει το χώρο στην εμπρός περιοχή των ποδιών, μεταφέροντας ψηλότερα τα κάτω τμήματα του ταμπλό.

Προηγμένη ξύλινη διακόσμηση, που χρησιμοποιείται στα ένθετα των θυρών και στο κάτω τμήμα του ταμπλό, προσδίδει μία νότα φυσικού χρώματος. Στιλπνό μεταλλικό στοιχείο κοσμεί τις στεφάνες των αεραγωγών, τη στεφάνη του τιμονιού, τις λαβές των θυρών και το πάνελ ελέγχου του κλιματισμού, προσθέτοντας μία σύγχρονη πινελιά. Premium ταπετσαρία καθισμάτων και ύφασμα plush black προσφέρονται στάνταρ, ενώ υψηλής ποιότητας φίνο δέρμα διατίθεται σε μαύρο ή ιβουάρ για τις ανώτερες εκδόσεις.

Η Honda έχει εκλογικεύσει τη διάταξη της οθόνης, που τώρα περιλαμβάνει μόνο μία κεντρική οθόνη αφής, πλέον της διεπαφής Driver Information Interface (DII) 7 ιντσών που είναι ορατή μέσα από το τιμόνι. Η διάταξη των χειριστηρίων έχει επίσης απλουστευτεί με ένα απλό πίνακα για τη διαχείριση του A/C να βρίσκεται κάτω από την οθόνη αφής.


Εξαιρετική ορατότητα μπροστά εξασφαλίζουν οι στενές κολόνες Α, που είναι 10 χιλ. λεπτότερες από του προηγούμενου μοντέλου, για βελτίωση της προς τα έξω γωνίας θέασης. Παρόλα αυτά, η Honda κατάφερε να διατηρήσει τα ανώτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας των κολόνων, χρησιμοποιώντας ατσάλι υπερυψηλής αντοχής. Η θέα του δρόμου πάνω από το καπό έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη σε μία μείωση 60 χιλ. στην περιοχή του αμαξώματος που δεν είναι ορατή από τον οδηγό.

Πλήρης ενσωμάτωση smartphone

Το λογισμικό δεύτερης γενιάς του Honda Connect προσφέρει αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Ενσωμάτωση με Apple CarPlay σημαίνει ότι το Honda Connect μπορεί τώρα να φέρει τη λειτουργικότητα ενός iPhone στην οδηγική εμπειρία, με τον ρόλο της διεπαφής να αναλαμβάνει η ενσωματωμένη οθόνη του CR-V. Οι οδηγοί μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες, να τηλεφωνούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική από την οθόνη αφής ή μέσω φωνητικού ελέγχου χρησιμοποιώντας εντολές Siri της Apple.

Το Android Auto έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς έναν απλό και διαισθητικό τρόπο χρήσης των Android smartphones μέσω αφής και φωνής, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως Google Maps, Google Now, μηνύματα, μουσική και πολυάριθμες ακόμα δημοφιλείς εφαρμογές, ανάλογα με την αγορά.

Διεπαφή Ενημέρωσης Οδηγού Driver Information Interface

Μπροστά από το τιμόνι βρίσκεται ένας νέος πίνακας οργάνων, που περιλαμβάνει μία μεγάλη, έγχρωμη κεντρική οθόνη 7-ιντσών TFT-LCD Driver Information Interface (DII), πλαισιωμένη από δείκτες θερμοκρασίας ψυκτικού και στάθμης καυσίμου. Η νέα DII περιλαμβάνει μεγάλο ψηφιακό ταχύμετρο και γραμμική ένδειξη στροφόμετρου. Ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα της DII είναι μία ‘ζώνη περιεχομένου’ στην οποία ο οδηγός μπορεί να σκρολάρει και να επιλέξει από ποικίλο περιεχόμενο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, όπως οδηγίες πλοήγησης, προβολή SMS και κειμένου email (μεταξύ των οποίων απαντήσεις με φωνητικό έλεγχο), πληροφορίες μουσικού κομματιού, επαφές smartphone, κατάσταση συστήματος AWD, και έξυπνες πληροφορίες σέρβις.

Το σκρολάρισμα και η επιλογή των πληροφοριών που θα προβάλλονται στην DII γίνεται μέσω χειριστηρίων αφής αντίχειρα στην αριστερή ακτίνα του τιμονιού. Αυτό προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να σκρολάρει ανάμεσα στα προγράμματα DII και να κάνει ρυθμίσεις, να εκτελεί αλφαβητικές αναζητήσεις – επαφών ή μουσικών κομματιών για παράδειγμα – και να επιλέγει τις επιθυμητές πληροφορίες που θα προβάλλονται στην DII του πίνακα οργάνων. Επίσης, στην αριστερή ακτίνα του τιμονιού βρίσκονται τα ενσωματωμένα χειριστήρια τηλεφώνου Bluetooth3 HandsFreeLink. Ο συνδυασμός χειριστηρίων αφής αντίχειρα και οθόνης DII στο εμπρός πεδίο ορατότητας του οδηγού βοηθά στην ελαχιστοποίηση της διάσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ένα δεύτερο χειριστήριο αφής αντίχειρα στη δεξιά ακτίνα του τιμονιού χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των συστημάτων adaptive cruise control και lane keeping assist system.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v