Καθυστέρει η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η πανδημία προκαλεί καθυστερήσεις στην κατασκευή των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.
Καθυστέρει η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η πανδημία επηρέασε και την ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων, αναγκάζοντας τους παραγωγούς του λιθίου που χρησιμοποιείται στις μπαταρίας να κάνουν περικοπές εξόδων, να καθυστερήσουν τις επεκτάσεις τους και να αναδιοργανώσουν το χαρτοφυλάκιο των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων τους.

Τα μερίδια της βιομηχανίας λιθίου έχουν μειωθεί απότομα από τον Ιανουάριο καθώς η οικονομική ύφεση από την πανδημία έπληξε την επανάσταση της ηλεκτροδότησης που εδώ και χρόνια φαινόταν πολύ κοντά.

Η αναμονή θα οδηγήσει σε έλλειψη του λευκού μετάλλου που διατίθεται για μπαταρίες EV όταν οι αγορές ανακάμψουν, προειδοποίησαν αναλυτές της βιομηχανίας.

Στελέχη, επενδυτές και αναλυτές αναμένουν ότι η κάμψη θα πλήξει τη βιομηχανία του λιθίου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μερικοί προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να περιορίσει σημαντικά τις λειτουργίες των εταιρειών, μετά την επιβράδυνση των σχεδίων ανάπτυξης των EV από τη Ford, τη Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι χαμηλές τιμές των υγρών καυσίμων (βενζίνης, ντίζελ) θα ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράζουν οχήματα εσωτερικής καύσης. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων μάλλον δεν θα αυξηθούν φέτος σε μεγάλο ποσοστό, παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που οδήγησαν στις επιδοτήσεις και τους νέους κανονισμούς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα EV στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα EV αναμένεται να γίνουν τα πιο δημοφιλή οχήματα παγκοσμίως, αν και η πανδημία επηρεάζει την πορεία τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v