Με καινοτομική πλατφόρμα το νέο Renault Captur

Το νέο Captur επανέρχεται εντελώς καινούριο, βασισμένο στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B του Groupe Renault.
Με καινοτομική πλατφόρμα το νέο Renault Captur

Το ολοκαίνουργιο Renault Captur, διαδέχεται την πρώτη γενιά του μοντέλου που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στις πωλήσεις στη κατηγορία του στην Ευρώπη. Η δεύτερη γενιά που ήρθε και στην Ελλάδα, βασίζεται στη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B του Groupe Renault και προσφέρεται με την πιο πλούσια γκάμα κινητήρων της αγοράς (βενζίνης, diesel, LPG, E-TECH Plug-in).

Έτσι ανταποκρίνεται στους τρεις πυλώνες της κινητικότητας του αύριο, όπως αυτοί παρουσιάζονται στο στρατηγικό πλάνο «Drive the Future» (2017-2022) του Groupe Renault.

Χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα νέας γενιάς του Groupe Renault με την ονομασία CMF-B, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο επίσης νέο Clio, εξασφαλίζοντας πληθώρα πλεονεκτημάτων. Λόγω της νέας της αρχιτεκτονικής επιτυγχάνεται σημαντικός περιορισμός του βάρους, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κυρίως στο αμάξωμα, τους άξονες και το καπό.



Επίσης, υιοθετεί ένα βελτιωμένο πάτωμα που εξασφαλίζει χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση. Τα δύο παραπάνω στοιχεία εγγυώνται για τις θετικές επιπτώσεις στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων CO2. Εχει επίσης βελτιωθεί και στον τομέα της ηχομόνωσης, κυρίως χάρη στην απομόνωση του χώρου του κινητήρα.

Για να προσφέρει το καλύτερο σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, η πλατφόρμα CMF-B έχει επανασχεδιαστεί εντελώς, αναφορικά με τη δομή του αμαξώματος, τα πλευρικά μέρη και το πάτωμα του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στην κορυφαία διάκριση 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Η νέα σχεδίαση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων της πλατφόρμας CMF-B δίνει στο νέο Renault Captur, τη δυνατότητα να προσφέρει τα πλέον σύγχρονα και πιο ολοκληρωμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης της αγοράς.

Ο τιμοκατάλογος του νέου Renault Captur, ξεκινά από τα 16.880 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v