Ανίκητο το Toyota Yaris

Το ιαπωνικό supermini κατάφερε εν μέσω πανδημίας να πάρει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά στις πωλήσεις για τον Απρίλιο.
Ανίκητο το Toyota Yaris

Ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει περιορίσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων, το υπάρχον μοντέλο Toyota Yaris, κέρδισε μια ακόμη μάχη.

Το ιαπωνικό supermini που είναι best seller στη κατηγορία Β supermini, εδώ και μερικά χρόνια στην ελληνική αγορά, κατάφερε τον Απρίλιο να πάρει την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας. Πουλήθηκαν 193 Toyota Yaris, ποσοστό 29% στη κατηγορία του!

Το υπάρχον Toyota Yaris, που αντικαθίσταται από τη νέα γενιά, η οποία αναμένεται στην ελληνική αγορά έως το φθινόπωρο, λόγω των αλλαγών στο προγραμματισμό των λανσαρισμάτων εξαιτίας της πανδημίας, είναι πρώτο σε πωλήσεις στη κατηγορία Β supermini και σε όλες τις κατηγορίες της τοπικής αγοράς. Δηλαδή είναι το best seller της αγοράς και τον Απρίλιο.

H κατηγορία Β supermini, απέσπασε το υψηλότερο ποσοστό από την συνολική αγορά των αυτοκινήτων. Το τμήμα της πίτας που αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία ανήλθε στο 27,2%. Η συνολική επίδοση ήταν 666 αυτοκίνητα από όλες τις μάρκες που συμμετέχουν στη κατηγορία Β supermini.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για μείωση της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, πουλήθηκαν συνολικά μόλις 2.450 καινούργια αυτοκίνητα. Η πτώση των πωλήσεων άγγιξε το 80,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τον Απρίλιο του 2019 είχαν πουληθεί 12.303 αυτοκίνητα.

Στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, πουλήθηκαν 23.840 αυτοκίνητα. Η μείωση του όγκου των πωλήσεων ήταν 38,2 % σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πέρσι στο ίδιο τετράμηνο κυκλοφόρησαν 38.592 αυτοκίνητα.

Στον πίνακα που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της κατηγορίας Β supermini τον Απρίλιο 2020:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v