Skoda Enyaq: Φλερτ με την ηλεκτροκίνηση

Tο νέο Skoda Enyaq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της τσέχικης φίρμας.
Skoda Enyaq: Φλερτ με την ηλεκτροκίνηση

Το Skoda Enyaq, είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της μάρκας και έχει μήκος 4.648 μ., πλάτος 1.877 μ. και ύψος 1.618 μ. Το μεταξόνιο είναι 2.765 χιλ. ενώ η χωρητικότητα αποσκευών ανέρχεται στα 585 λίτρα. Το κατώφλι φόρτωσης, το οποίο έχει ρυθμιστεί χαμηλά για ένα SUV, επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και για βαριά ή ογκώδη αντικείμενα.

Στις εισαγωγικές εκδόσεις, ένας κινητήρας τοποθετημένος πίσω δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις διαθέτουν ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό μέρος, για να μεταδίδουν την ισχύ στο δρόμο ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στην πιο ισχυρή παραλλαγή του, μπορεί να ρυμουλκήσει φορτία έως και 1.200 κιλά. Συνολικά υπάρχουν πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών.



Ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις. Χάρη στις αποδοτικές μπαταρίες, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και την αεροδυναμική που είναι εξαιρετική για ένα SUV (Cd από 0,27), έχει αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Το βασικό μοντέλο είναι το Skoda Enyaq iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 55 kWh. Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 148 ίππους, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ. Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο Enyaq iV 60 των 179 ίππων, εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh. Το Enyaq iV 80 με μετάδοση κίνησης στους  πίσω τροχούς παράγει 204 ίππους, έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Η μπαταρία των 82 kWh χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εφοδιασμένες με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Τα iV 80X και iV vRS, παράγουν 265 και 306 ίππους αντίστοιχα. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία και των δύο τετρακίνητων εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 460 χλμ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v