Στη μάχη και ο Ισμαήλος

Η εταιρεία Α. Ισμαήλος συνδράμει στην προστασία των κατοίκων του Βορείου Έβρου.
Στη μάχη και ο Ισμαήλος
Η εταιρεία Α. Ισμαήλος Εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής της Mercedes-Benz σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας και τον Δημάρχο Βασίλη Μαυρίδη, προχωρά στην υλοποίηση του συνεργατικού σχηματισμού Time to Act, που σκοπό έχει να συνδράμει στην προστασία των κατοίκων του Βορείου Έβρου από την νόσο Covid-19 (κορωνοϊός), βοηθώντας τους να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι.

Το Time to Act λειτουργεί στα πρότυπα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και η δράση του είναι εθελοντική, ενώ υλοποιείται στα 25 χωριά που αποτελούν την Δημοτική Ενότητα Τριγώνου και την Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου στον Βόρειο Έβρο.

Το κόστος της δράσης, θα καλύψει εξ ολοκλήρου η εταιρία Α. Ισμαήλος, η οποία παρέχει προς χρήση και αυτοκίνητα για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, ενώ τα έξοδα των καυσίμων για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων του προγράμματος χορηγεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού των συγκεκριμένων χωριών ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων τους, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι ιδιαιτερότητες στη περιοχή καθιστούν δύσκολη την μετακίνηση ορισμένων κατοίκων των χωριών προς την πλησιέστερη πόλη, την Ορεστιάδα, που έχει ολοκληρωμένες υποδομές τροφοδοσίας, υγειονομικών υπηρεσιών, τράπεζες κ.λ.π.

Η τροφοδοσία όσων κατοίκων αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, σε συνδυασμό και με την ανάγκη να παραμείνουν στο σπίτι θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Time to Act.

Ειδική ομάδα εθελοντών, θα εκτελεί καθημερινά το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων που έχουν ανάγκη. Η συνεργασία για τη δομή και τη λειτουργία του, απαιτεί την μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Δημοτική Αρχή προς τους εθελοντές και τα στελέχη της ενέργειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα χωριά:

•           Δημοτική Ενότητα Τριγώνου - Δίκαια, Δίλοφο, Κριός, Πάλλη, Καναδάς, Άρζος, Μαράσια, Ελαία, Θεραπειό, Κόμαρα, Μηλιά, Ορμένιο, Πεντάλοφος, Πετρωτά, Πλάτη, Πτελέα, Σπήλαιο

•           Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου - Κυπρίνος, Γαλήνη, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα, Φυλάκιο, Αμμόβουνο, Κέραμος

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα

Οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2551200120 για να αναφέρουν το αίτημα τους για τροφοδοσία. Αποδεκτά είναι τα αιτήματα για τρόφιμα - φάρμακα - εφημερίδες και είδη πρώτης ανάγκης.

Καλώντας τον αριθμό, μέλος της ομάδας εθελοντών θα τους εξυπηρετεί, βάζοντας το αίτημα τους σε σειρά προτεραιότητας. Στη συνέχεια, το αίτημα θα μεταφέρεται στον υπεύθυνο εθελοντή της περιοχής τους, που θα έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους για τυχόν διευκρινίσεις και θα τους ενημερώνει για την ώρα παράδοσης. Κάθε αίτημα θα εκτελείται εντός 24 ωρών από την ώρα που θα καταγράφεται.

Η διανομή κατ΄ οίκον είναι δωρεάν, όπως και όλες οι ενέργειες του Τime to Act. Η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου και ώρα 09.00. Στην ιστοσελίδα www.timetoact.gr υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, ενώ θα γνωστοποιούνται στους κατοίκους της περιοχής και σε κάθε ενδιαφερόμενο, όλες οι επίσημες ενημερώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα menoumespiti.gr και στην ιστοσελίδα eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ με θέματα επικαιρότητας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v