Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμβάλλουν στη καταπολέμηση της πανδημίας

Σύσσωμος ο κόσμος της αυτοκινητοβομηχανίας συνασπίζεται απέναντι στον κοινό εχθρό: την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμβάλλουν στη καταπολέμηση της πανδημίας

Καθοριστική είναι η συμβολή των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών εξαρτημάτων για την κατασκευής αυτοκινήτων στη προσπάθεια να περιορισθεί η μετάδοση του κορωνοϊού και η προστασία των πολιτών.

Όλοι βοηθούν στη καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού. Μερίδα υπαλλήλων των αυτοκινητοβιομηχανιών εργάζονται στα νέα τμήματα που δημιούργησαν οι μάρκες για την παραγωγή αναπνευστήρων και μασκών προσώπου. Επίσης, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παρέχουν οχήματα, χρήματα και  εθελοντές εργαζόμενους στη κοινή προσπάθεια.

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων, δαπανηρών και σύνθετων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν την αναπνοή ασθενών με σοβαρές αρρώστιες από τον βάζοντας οξυγόνο στους πνεύμονες. Η ανεπάρκεια των πνευμόνων είναι μια τυπική αιτία θανάτου για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Μια κρίσιμη έλλειψη ανεμιστήρων σε ορισμένες περιοχές οδήγησε τους γιατρούς να λάβουν αποφάσεις για τη ζωή ή το θάνατο σχετικά με το ποιοι ασθενείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Οι αναπνευστήρες κοστίζουν περισσότερα από 15.000 ευρώ ο καθένας.



Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν αναπνευστήρες

-         Ο γαλλικός όμιλος PSA, ο οποίος συνεργάζεται με μια γαλλική κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένου του προμηθευτή Valeo,  επιδιώκει να παράγει 10.000 αναπνευστήρες μέχρι το τέλος Μαΐου.

-         Η Seat, η ισπανική μάρκα του Volkswagen Group, εχει μετατρέψει μέρος του εργοστασίου της στο Martorell, σε μονάδα  για την κατασκευή αναπνευστήρων χρησιμοποιώντας ορισμένα εξαρτήματα από τα οχήματά της, τα οποία τα προσαρμόζει κατάλληλα. Η Seat προσαρμόζει στους αναπνευστήρες τους κινητήρες υαλοκαθαριστήρων.

-         Η Ford και η Rolls-Royce αποτελούν μέρος μιας βρετανικής προσπάθειας για την κατασκευή 10.000 αναπνευστήρων.

-         Η Fiat, με τη βοήθεια της Ferrari, άρχισε να παράγει ηλεκτροβαλβίδες, ένα βασικό μέρος στους αναπνευστήρες, στο εργοστάσιό της στο Cento, της Βόρειας Ιταλίας.

Αξιοποίηση οχημάτων

Για να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη και προσβάσιμη κινητικότητα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αξιοποιούν τα οχήματα που διαθέτουν στους στόλους δοκιμών, στις βραχυπρόθεσμες μισθωτικές υπηρεσίες και στις κοινές χρήσεις αυτοκινήτων.

-        Η Jaguar Land Rover, έχει αναβάλει εκδηλώσεις προβολής και λανσαρίσματος του νέου Defender. Η πολυτελής βρετανική μάρκα εταιρεία παραχώρησε 57 οχήματα και 27 ακόμη εργαζομένους της, στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό για να παραδώσουν φάρμακα και τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές είτε είναι σε απομόνωση. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει βοήθεια και σε άλλες χώρες,  συνολικά έχει δώσει 160 οχήματα στους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης στις χώρες Αυστραλία, Γαλλία, Νότια Αφρική και  Ισπανία.

-        Το Free2Move, το πρόγραμμα κοινής κινητικότητας του ομίλου PSA, έχει προσφέρει στα νοσοκομεία και σε άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν οχήματα από τους στόλους του στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα. Τα εργαστήρια και τα κέντρα επισκευής που ανοίγουν μπορούν να υποστηρίξουν την ασφαλή κινητικότητα των ιατρικών επαγγελματιών και ειδικών για τη διανομή των προϊόντων.

-        Ο όμιλος PSA, έχει δωρίσει πάνω από 400.000 προστατευτικές μάσκες παγκοσμίως σε νοσοκομεία, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τοπικές αρχές.

-        Η Renault, διέθεσε 300 Zoe EVs από την υπηρεσία ενοικίασης μικρής διάρκειας Zity, στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή του Παρισιού. Επιπλέον, 1.000 οχήματα του ομίλου, έχουν δεσμευτεί για τους ιατρούς και το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης βοήθειας σε όλη τη Γαλλία αν τα προσωπικά τους οχήματα παρουσιάσουν τεχνικά προβλήματα, για να μην διακοπεί η εργασία τους και η προσφορά τους στους πολίτες.

-        Το VW Group, και οι μάρκες του συμβάλλουν στη κοινή  προσπάθεια με διάφορους τρόπους. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου άρχισε να παράγει φορητούς φακούς σε περισσότερους από 50 εκτυπωτές 3-D στα εργοστάσια των μάρκων VW, Audi, Bentley, Bugatti, Porsche και άλλα εξαρτήματα στα εργοστάσια βαρέων φορτηγών. Οι εργαζόμενοι της VW στη Γερμανία με ιατρικά προσόντα θα λαμβάνουν πλήρη αμοιβή έως και 15 εργάσιμες ημέρες εάν προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Πρόκειται για  παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.

-        Η βραχυπρόθεσμη πλατφόρμα ενοικίασης υπηρεσιών HoppyGo της Skoda θα κατασκευάσει 200 οχήματα και 150 ηλεκτρικά σκούτερ δωρεάν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, εθελοντές και δήμους στην Τσεχική Δημοκρατία. Αναπτύσσει επίσης μια διαδικασία εκτύπωσης 3-D για την παραγωγή αναπνευστήρων.

-        Η Audi δωρίζει 15.000 μάσκες προσώπου στα γερμανικά νοσοκομεία και έχει δωρίσει 600.000 ευρώ σε νοσοκομεία στο Heilbronn και στο Ingolstadt.

-        Η Lamborghini μετατρέπει μέρος του εργοστασίου της στο Sant'Agata Bolognese για να παράγει χειρουργικές μάσκες και προστατευτικές ασπίδες για ένα νοσοκομείο στην Μπολόνια. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα των ταπετσαριών έχουν βάλει στόχο να κατασκευάζουν περίπου 1.000 μάσκες την ημέρα.



Στη μάχη και οι εκτυπωτές 3D

-        Η Jaguar Land Rover χρησιμοποιώντας την εκτυπωτική μονάδα 3D της στην κεντρική Αγγλία, έχει στόχο να κατασκευάζει 5.000 προστατευτικές ασπίδες εβδομαδιαίως για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας.

-        Η Daimler προσφέρει την τεχνολογία εκτύπωσης 3D. Η Mercedes-Benz της Daimler χρησιμοποιεί ήδη μηχανήματα εκτύπωσης 3-D για την παραγωγή έως 150.000 πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων κάθε χρόνο. Αυτή η ικανότητα τώρα θα χρησιμοποιηθεί πλήρως για ιατρικούς σκοπούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v