Ποιο μοντέλο πούλησε περισσότερο;

Δείτε ποια μοντέλα ξεχώρισαν σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.
Ποιο μοντέλο πούλησε περισσότερο;

Σκληρή μάχη έγινε στην ευρωπαϊκή αγορά τον Φεβρουάριο για να κατακτήσουν την καλύτερη δυνατή θέση στη λίστα των πωλήσεων, τα νέα καθώς και τα ήδη γνωστά αυτοκίνητα. Η ευρωπαϊκή αγορά τον Φεβρουάριο είχε μειωμένη απόδοση κατά 7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Νικητής από την αντιπαράθεση βγήκε το νέο Renault Clio. To μικρό hatchback, που αντιπροσωπεύει την 5η γενιάς του δημοφιλούς Clio κυκλοφόρησε πέρσι τον Ιούνιο, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και μια εξελιγμένη έκδοση υβριδικής τεχνολογίας που εξασφαλίζει εξοικονόμηση καυσίμων και λιγότερους ρύπους.



Οι πωλήσεις του Renault άγγιξαν τις 24.914 μονάδες. Όμως, ο όγκος των πωλήσεων του τον Φεβρουάριο ήταν μειωμένος κατά 4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε το επίσης καινούργιο μοντέλο VW Golf. Πουλήθηκαν 24.625 αυτοκίνητα από το μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο. Μείωση των πωλήσεων κατά 21%, σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο κυρίως λόγω της χρονικής στιγμής που έγινε το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά. Το λανσάρισμά του ξεκίνησε σταδιακά τον Δεκέμβριο 2019.

Την τριάδα κλείνει το επίσης καινούργιο μοντέλο Peugeot 208. Κατέγραψε 20.923 πωλήσεις, αύξηση κατά 7% σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο.

Την υψηλότερη αυξητική τάση στην ευρωπαϊκή αγορά τον Φεβρουάριο σημείωσε το ιταλικό μοντέλο Fiat Panda. Κατέλαβε την πέμπτη θέση μετά από την καταγραφή 17.680 πωλήσεων. Η αύξηση του όγκου των πωλήσεων ήταν πρωτοφανής, για αυτή την συγκυρία και άγγιξε το 10%!

Διαβάστε στον πίνακα που ακολουθεί την πορεία των μαρκών και των αυτοκινήτων που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v