Η Volvo άνοιξε τα εργοστάσια στην Κίνα

Η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε τα τέσσερα εργοστάσια παραγωγής της στην Κίνα.
Η Volvo άνοιξε τα εργοστάσια στην Κίνα

Ενώ η παραγωγή οχημάτων και εξαρτημάτων έχει επιβραδυνθεί στην Ευρώπη λόγω της έκρηξης του κορωνοϊού, η Volvo και οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι ξεκινά η λειτουργία των εργοστασίων τους.

Η Volvo άνοιξε τα τέσσερα εργοστάσια παραγωγής της στην Κίνα μετά από μια εκτεταμένη περίοδο κλεισίματος για να αντιμετωπίσει την εκδήλωση του ιού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι η τρέχουσα επισκεψιμότητα των υποψήφιων αγοραστών στις εκθέσεις αυτοκινήτων, δείχνει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας. Η Volvo κατασκευάζει οχήματα στις πόλεις Chengdu, Luqiao και Daqing και κατασκευάζει κινητήρες στην πόλη Zhangjiakou.

Ένα άλλο θετικό σημάδι είναι ότι η θυγατρική της Polestar της Volvo ξεκίνησε την παραγωγή με το πρώτο μοντέλο της, το Polestar 2, στο Luqiao.

"Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και το αποτέλεσμα τεράστιων προσπαθειών από το προσωπικό στο εργοστάσιο και την ομάδα που εξασφαλίζει την αλυσίδα εφοδιασμού", δήλωσε ο CEO της Polestar Thomas Ingenlath.

Το εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην Zhejiang Geely Holding και λειτουργεί από τη Volvo, είναι ο μοναδικός χώρος παραγωγής για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση  ισχύος 408 ίππων, η οποία θα ανταγωνισθεί το Tesla 3. Οι ευρωπαϊκές παραδόσεις ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι.

Η Polestar, ανακοίνωσε ότι η ομάδα της Κίνας απέφυγε τον κορωνοϊό εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα προστασίας, απολυμαίνοντας επιμελώς όλους τους χώρους των εργοστασίων καθώς και παρέχοντας μάσκες και ιατρικές εξετάσεις για όλους τους εργαζόμενους.



Ο προμηθευτής εξαρτημάτων  Webasto, ξεκίνησε την παραγωγή και στα έντεκα εργοστάσιά του στην Κίνα. Ωστόσο, λόγω της συνεχώς περιορισμένης ζήτησης από τους πελάτες, η παραγωγική ικανότητα είναι αυτή τη στιγμή περίπου 60% περίπου.

Ο προμηθευτής Faurecia, ανακοίνωσε ότι όλα τα εργοστάσιά του στην Κίνα έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα. Η παραγωγή είναι στο 70% περίπου.

Εκπρόσωπος της Renault δήλωσε ότι το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Wuhan, το οποίο λειτουργεί με τον εταίρο Dongfeng Motor, δεν έχει ακόμη λάβει την τελική έγκριση από την κυβέρνηση για να ανοίξει ξανά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v