Ιατρικά εργαλεία από αυτοκινητοβιομηχανίες

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βοηθήσουν στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού.
Ιατρικά εργαλεία από αυτοκινητοβιομηχανίες
Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τους εγχώριους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό, όπως μάσκες ή αναπνευστήρες, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ταχέως διαδιδόμενου κορωνοϊού.

Το αίτημα αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των αρχών να αξιοποιήσουν τους μηχανικούς και τους παραγωγικούς πόρους και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό.

Η VW δήλωσε ότι είχε συγκεντρώσει μια ομάδα εργασίας για να δει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκτύπωση 3D για να βοηθήσει στη κατασκευή νοσοκομειακών αναπνευστήρων και άλλων εξοπλισμών.

Η VW διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς εκτυπωτές 3D, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για την κατασκευή εξαρτημάτων για πρωτότυπα οχήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέρμπερτ Ντις, δήλωσε η γερμανική εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες στις μονάδες που διαθέτει στη Κίνα και υποστηρίζει τις γερμανικές αρχές με συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Η Daimler, έλαβε αιτήματα από τις αρχές και διερευνά όλες τις επιλογές. Η VW και η Daimler συμφώνησαν επίσης να δωρίσουν πάνω από 300.000 προστατευτικές μάσκες από τους υπάρχοντες πόρους τους σε οργανώσεις υγείας.

Οι πολιτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν εντατικοποιήσει τις συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στη μάχη κατά του ιού, καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δοκιμάζονται από τον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων και θανάτων. Σε μερικά ισπανικά νοσοκομεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατέφυγαν ακόμη και στην τοποθέτηση σάκων για σκουπίδια στα χέρια τους για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους μετά την εξάντληση των στολών μίας χρήσης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοινοπραξία μηχανικών που περιλαμβάνει τη McLaren και τη Nissan έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αναπνευστήρα έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στην Ιταλία, η Ferrari και η Fiat Chrysler Automobiles βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Siare Engineering, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αναπνευστήρων της χώρας, για να ενισχύσουν την παραγωγή του εξοπλισμού.

Η General Motors, συνεργάζεται με την Ventec Life Systems για να επιτρέψει στον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών να αξιοποιήσει την εφοδιαστική και την τεχνογνωσία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την κατασκευή περισσότερων αναπνευστήρων. Η GM δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο εργοστασιακό χώρο για να κατασκευάσει νοσοκομειακούς αναπνευστήρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v