Ίσως να επεκταθεί το κλείσιμο των εργοστασίων της VW

Η γερμανική φίρμα ίσως κρατήσει τα εργοστάσιά της κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ίσως να επεκταθεί το κλείσιμο των εργοστασίων της VW

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, προειδοποίησε ότι η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να αναγκάσει την γερμανική εταιρεία να κρατήσει τα εργοστάσια κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

«Τα περισσότερα εργοστάσια μας κλείνουν για δύο εβδομάδες, ενώ σε μερικές περιοχές κλείνουν και για τρεις εβδομάδες. Είναι πιθανό όμως αυτά τα μέτρα να διαρκέσουν για περισσότερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ντις.

Τα εμπορικά σήματα του γερμανικού ομίλου Volkswagen περιλαμβάνουν τις μάρκες VW, Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat και Skoda.

«Η διάδοση του ιού δεν θα σταματήσει σε αρκετές εβδομάδες από τώρα και ίσως χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε με αυτή την απειλή για μεγάλο χρονικό διάστημα - έως ότου υπάρξουν αποτελεσματικά φάρμακα ή εμβολιασμός», δήλωσε ο Ντις.

Η Volkswagen λαμβάνει μέτρα για τη διασφάλιση της ρευστότητας, στις αλυσίδες εφοδιασμού της και για να συνεχίσει με στρατηγικά έργα όπως η μαζική παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ID3 και η προμήθεια μπαταριών, είπε επίσης ο Ντις.



Είπε επίσης ότι λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τον αντίκτυπο του ιού είναι αδύνατο να δοθούν οικονομικές προβλέψεις για το τρέχον έτος. Η VW προειδοποίησε επίσης για μια απότομη πτώση των κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η VW έχει ανακοινώσει από την Τρίτη 17 Μάρτιου ότι αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v