Η Toyota αναστέλλει την ευρωπαϊκή παραγωγή

Τα εργοστάσια της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη κλείνουν με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η Toyota αναστέλλει την ευρωπαϊκή παραγωγή
Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων στην Ευρώπη. Τα εργοστάσια της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη, θα κλείσουν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα εργοστάσια της Toyota που επηρεάζονται:

Γαλλία: Το εργοστάσιο που κατασκευάζει το Yaris στο Valenciennes, ανέστειλε τις εργασίες την Τρίτη.

Ηνωμένο Βασίλειο: Το εργοστάσιο που κατασκευάζει το Corolla στο Burnaston και εργοστάσιο κινητήρων στο Deeside, το οποίο έκλεισε χθες.

Τσεχία: Το εργοστάσιο μικρών αυτοκινήτων της Toyota λειτουργεί από κοινού με το PSA στο Κόλιν. Η παραγωγή σταματά σήμερα.

Τουρκία: Το εργοστάσιο συναρμολόγησης C-HR στη Σακάρια, κλείνει το Σάββατο.

Πολωνία: Το εργοστάσιο κιβωτίων ταχυτήτων για τα υβριδικά μοντέλα e-CVT στο Walbrzych και το εργοστάσιο υβριδικών κινητήρων στο Jelcz-Laskowice, έκλεισαν χθες.

Η Toyota δήλωσε ότι πήρε την απόφαση λόγω της προσπάθειας μείωσης της επιδημίας, των κρατικών περιορισμών στις κινήσεις των ανθρώπων που αποσκοπούν στη διακοπή της εξάπλωσης του ιού, στη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού και στη πρωτοφανή πτώση των πωλήσεων.Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της θα αξιολογούνται ανά χώρα.

Οι εκθεσιακοί χώροι είναι κλεισμένοι σε χώρες με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για τον πληθυσμό, ενώ τα κέντρα εξυπηρέτησης παραμένουν ανοιχτά. Η Toyota δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά για να εξασφαλίσει ότι η συντήρηση μπορεί να συνεχιστεί.

Η Toyota δήλωσε ότι θα κρατήσει το προσωπικό σε εργοστάσια προκειμένου να προετοιμαστεί για την κυκλοφορία νέων μοντέλων, για παράδειγμα στη Valenciennes France, όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς του Yaris, αργότερα φέτος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v