Νέα προβλήματα στη Mitsubishi

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε λειτουργικές ζημιές ύψους 60,5 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2019.
Νέα προβλήματα στη Mitsubishi
Τα νέα οικονομικά προβλήματα της Mitsubishi Motors, αυξάνουν τις δυσκολίες στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η Mitsubishi Motors, ανακοίνωσε ζημιές το τελευταίο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από τις πτωτικές τάσεις της αγοράς, οι ζημίες από τις συναλλαγματικές διαφορές και η αύξηση των εξόδων, αυξήθηκαν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε λειτουργικές ζημιές ύψους 60,5 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία σε αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν. Ένα χρόνο νωρίτερα το λειτουργικό κέρδος ήταν 257,7 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ζημία ύψους 132 εκατ. δολαρίων.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% στα 4,94 δισ. δολ., καθώς οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 5,3% στις 284.000 μονάδες, εν μέσω πτώσης των πωλήσεων στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η πτώση της Mitsubishi Motors, επιδεινώνει την κρίση των κερδών που αντιμετωπίζουν οι εταίροι της συμμαχίας της, η Renault και η Nissan. Οι σύμμαχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας της Mitsubishi βρίσκονται υπό παρόμοια πίεση από τις πτωτικές πωλήσεις και τα κέρδη, καθώς η τριμερής συμμαχία αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Κάρλος Γκόν και την άγρια επίθεση που εξαπέλυσε στη Συμμαχία.

Οι πωλήσεις της Mitsubishi Motors στην Ευρώπη υποχώρησαν σε 50.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο από 56.000 που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η ζημιά στην Ευρώπη αυξήθηκε σε 58,7 εκατ. δολάρια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v